Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atrodo keliavimas po Tailandą šiuo metu ir koks jis bus ateityje?

Kaip atrodo keliavimas Tailande? Koks jis yra dabar, tikėtina toks bus ir artimiausius metu.
Kaip atrodo keliavimas po Tailandą šiuo metu
Kaip atrodo keliavimas po Tailandą šiuo metu
Temos: 1 Kelionės

Tik primenu, kad į Tailandą turistai atvykti kol kas negali. Į Tailandą gali atvykti tik čia turintys verslą, oficialiai dirbantys ir jų šeimų nariai, Tailandas atviras yra medicininiam turizmui (kai vykstate į gydymo įstaigą – Tailandas viena populiariausių medicininio turizmo krypčių), taip pat vyriausybių nariai su misija, vedę ar ištekėję už tailandiečių, jų vaikai. Galite atvykti ir jei turite trumpą verslo susitikimą (reikalingas verslo partnerių iškvietimas ir per keletą dienų išvykimo bilietas atgal).

Visiems kitiems dar teks palaukti, kol Tailando durys bus atidarytos. Planuojama, kad neužilgo Tailandas atvers sienas kinams, pietų korėjiečiams ir japonams. Apie turistų iš Europos įsileidimą kol kas konkretesnių kalbų nėra.

Norite pamatyti, kaip galimai atrodys turizmas Tailande artimiausius metus? Turime nerealią galimybę keliauti po Tailandą šiuo metu, kai jis yra visiškai tuščias – tikra keliautojo svajonė!

Na ir visus kviečiame prisijungti prie FB grupės Tailandas iš pirmų lūpų! Čia dažnai atnaujiname informaciją. Bendraukime!

1. Kaukės

Tailande nešioti kaukę kosėjant ar sloguojant įprasta ir normalu buvo visą laiką. Nuo koronaviruso pradžios tai tapo privaloma, ir šiuo metu kaukes nešioja visi. Be kaukės nepapulsite į jokią parduotuvę, masažo saloną, restoraną. Tiesa, kalbant apie masažo salonus ir restoranus tai daugiau formalumas (bet ne visą laiką ir ne visur). O gatvėje vaikščiojant be kaukės gresia piniginė bauda. Į lėktuvus, laivus ir transporto priemones, lankomus objektus be kaukės jūsų taip pat niekur neįleis.

2. Rankų dezinfekavimo skystis

Tailandieciai.lt nuotr./Tailandas pandemijos metu
Tailandieciai.lt nuotr./Tailandas pandemijos metu

O taip, jo bus visur ir visada. Į lėktuvus, laivus ir transporto priemones bei viešbučius neišsidezinfekavus rankų jūsų taip pat nelabai įleis. Turėti savo nebūtina – kiekviena įstaiga privalo jo turėti.

3. Registracija

Einant į parduotuvę, kavinę, bet kokią kitą įstaigą ar transporto priemonę registracija būtina. Galite naudoti programėlę arba rankiniu būdu užsiregistruoti – jums reikės nurodyti jūsų duomenis ir tailandietišką tel. nr.

4. Temperatūros matavimas

O taip, čia toks rimtesnis reikalas. Nesveikuojate – teks likti namuose. Niekur nebūsite įleisti, jei jūsų temperatūra sieks daugiau nei 37.3 C. Ir jūsų neįleis net į maisto prekių parduotuvę.

5. Galioja kas antros vietos taisyklė

Tailandieciai.lt nuotr./Tailandas pandemijos metu
Tailandieciai.lt nuotr./Tailandas pandemijos metu

Laivuose, automobiliuose, autobusuose negalima sėsti šalia – galioja kas antros kėdės taisyklė. Taip pat tik teoriškai, nes kai yra šeimos nariai, niekas piktai nebaksnoja į taisykles. Dėl šios priežasties, kalbama, susisiekimo paslaugos Tailande brangs.

6. Vykstant į kai kurias salas būsite nufotografuoti

Tailandieciai.lt nuotr./Tailandas pandemijos metu
Tailandieciai.lt nuotr./Tailandas pandemijos metu

Neklauskite, kodėl. Mes jau seniai neieškome kai kuriuose sprendimuose logikos. Kitaip nebūtumėm galėję tiek laiko išbūti čia.

7. Koronaviruso testas atvykstantiems į Tailandą

Testas dabar yra atvykstantiems į Tailandą privalomas per 72 valandas, žinoma, neigiamas. Tikėtina, kad dar kurį laiką taip ir liks. Tad pasiruoškite pasidaryti testą prieš atvykimą ir galbūt atvykimo metu.

Dėl privalomo karantino – kol kas jis yra, bet greičiausiai jo nebeliks, nebent iš tam tikrų šalių atvykstantiems.

Daugiau apie Tailandą galite rasti portale Tailandieciai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius