-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip šiemet atrodo ledo viešbutis Laplandijoje?

Pirmasis pasaulyje viešbutis, sukurtas iš ledo, šiemet švenčia 30-metį – lankytojų laukia lediniai naujo dizaino kambariai ir lede išskaptuota apžvalgos aikštelė.
Ledo viešbutis Švedijoje
Ledo viešbutis Švedijoje / Asaf Kliger/ICEHOTEL nuotr.

Dar 1989 m. šį viešbutį už 200 km nuo Poliarinio rato, Jukasjervio mieste, įkūrė Yngve Bergqvistas. Kasmet jis tarsi iš naujo atgimsta su vis kitu dizainu.

Šiemet kambarių interjerą kūrė 33 menininkai iš 16 šalių, kurie ne vieną savaitę leido iš ledo skaptuodami įspūdingas skulptūras. Pristatyta ir naujiena – 4 metrų aukščio bokštas, į kurį lankytojai gali ir užlipti.

Parengiamieji darbai kasmet prasideda kovo mėnesį, kai iš netoliese tekančios Tornės upės atgabenama apie 2,5 tūkst. tonų ledo. Jis būna laikomas šaldytuvuose iki spalio, o tuomet menininkai pradeda darbą.

Šiemet buvo panaudota apie 30 tūkst. kubinių metrų sniego ir ledo mišinio. Pasigėrėti tikrai yra kuo – šviestuvai sukurti iš tūkstančio ledo kristalų, yra ledo „užuolaidos“, auditorija su šešiomis ledinėmis kėdėmis, „kaulų kambarys“, ledinis baras su žaidimais (žinoma – lediniais!). Pasižvalgykite nuotraukų galerijoje:

Svečiai nakvoja kambariuose, kuriuose temperatūra būna -5 – -6 laipsniai. Jie gauna specialius miegmaišius, o miega ant elnių kailių, tad sušalti nereikia bijoti. Viešbutis bus atidarytas iki balandžio vidurio, o naktis jame žmogui kainuoja nuo maždaug 400 Eur.

Yngve Bergqvistas negalėjo nuslėpti džiaugsmo, kad viešbutis gyvuoja jau 30 metų. „Tai buvo fantastiška kelionė su begale džiaugsmo ir pasididžiavimo. O to priežastis yra ta, kad per tiek metų turėjome tokių nuostabių darbuotojų, kurie itin stengėsi, kad iš viso pasaulio atvykstantiems svečiams būtų sukurtos gyvenimą praturtinančios akimirkos“, – sakė jis.

Ledo viešbučių pasaulyje jau yra ne vienas. Net ir Laplandijoje jų yra daugiau. Štai, pavyzdžiui, Suomijos Laplandijoje esančiame viešbutyje metų pradžioje ledo skulptūras kūrė ir lietuvis Andrius Petkus. Jis prisidėjo prie to, kad vieta virstų įspūdingu „Sostų karų“ ledo viešbučiu.

Tris savaites ledo viešbutį dekoravęs lietuvis sukūrė ne tik įvairių sniego ir ledo skulptūrų, bet ir spėjo įrengti vieną iš turistams skirtų kambarių – ant sienos jame buvo išskaptuotas numirėlio veidas švytinčiomis akimis.

Organizatorių nuotr./„Sostų karų“ ledo viešbutį dekoravęs lietuvis Andrius Petkus
Organizatorių nuotr./„Sostų karų“ ledo viešbutį dekoravęs lietuvis Andrius Petkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius