Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas naujo Neringoje? Fantastiški suolai, naujas viešbutis ir 100 projektų

Neringai ši vasara tikriausiai bus dar geresnė nei praėjusi, kai į užsienį nelabai galintis išvykti tautiečiai plūdo į šią bene gražiausią Lietuvos vietą. Šiemet poilsiautojams vasara žadama dar ypatingesnė – pristatyta ne tik nemažai naujovių, tokių kaip milžiniški suolai ir gultai su pasakiškais vaizdais ar naujas viešbutis, bet ir laukia begalė renginių.
Kas naujo Neringoje?
Kas naujo Neringoje?

Nauji gultai, dviračio takai, takas iki jūros

Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje atnaujinta esama bei įrengta nauja rekreacinė infrastruktūra.

Įrengti 22 nauji suolai prie pėsčiųjų trasų ir mokomųjų takų bei marių pakrantėje tarp Nidos ir Žirgų rago.

Gražiausiose parko vietose įrengti 3 gulimi ir 3 apžvalginiai suolai, nuo kurių atsiveria ypatingos Kuršių nerijos kraštovaizdžio panoramos.

Prie atnaujintų Meškos galvos ir Avikalnio regyklų bei Juodkrantėje prie dviračių tako pajūryje įrengtos naujos poilsio aikštelės su lauko baldais.

Atnaujinti visi parko informaciniai stendai, dviračių ir pėsčiųjų trasų informacinės rodyklės, pastatyti nauji stendai regyklose. Artėjant vasaros sezonui parko lankytojams bus pastatyti nauji suoliukai – meniniai akcentai.

R.Kilinskaitės nuotr./Pervalka – Skirpsto kopa
R.Kilinskaitės nuotr./Pervalka – Skirpsto kopa

Į ilgus pasivaikščiojimus gamtoje kvies Urbo kalnas, metus pradedantis atnaujintas takais bei mažosios architektūros elementais. Viena pirmųjų apželdintų kopų Kuršių nerijoje iki šiol daugiausia buvo žinoma dėl ant jos stovinčio Nidos švyturio. Dabar užkopti į kalną ir apeiti aplink jį bus galima naujai įrengtais pasivaikščiojimo takais, papildytais informaciniai ženklai, stendai, regyklomis, suoleliais.

A.Pelakausko nuotr./Nida – Urbo kalnas
A.Pelakausko nuotr./Nida – Urbo kalnas

Važiavimas dviračiu bei pasivaikščiojimai taps kur kas malonesni Nidoje: sutvarkytas dviračių takas, einantis palei jūrą (nuo pietinio iki centinio paplūdimių), taip pat dviračių ir pėsčiųjų takai palei Taikos g.

Šių metų pradžioje tvarkybos darbai palietė Nidos centrinę dalį – iki vasaros pradžios siekiama sutvarkyti teritoriją nuo Nidos skvero (ties legendinio restorano pastatu) iki aikštės greta Neringos savivaldybės pastato.

Juodkrantėje poilsiautojai ir gyventojai gali mėgautis naujai sutvarkytu pėsčiųjų taku iki jūros.

Reiktų paminėti, kad Neringoje buvo įrengtos net 23 nemokamo bevielio interneto prisijungimo vietos (13 lauke ir 10 patalpose) pagrindinėse kurorto viešose erdvėse - tai suteiks daugiau galimybių ir vietiniams gyventojams, ir miesto svečiams, kurie atvykę į Neringą derina darbą su poilsiu.

SPA NIDA“ ****plius SPA viešbutis

Neringos kurorto svečiams šiais metais duris atveria naujas viešbutis „SPA Nida“. Buvusių „Linėjos“ poilsio namų rekonstruotame pastate, Nidos centre, naujai įsikūrė vienintelis Neringoje SPA viešbutis „SPA Nida“. Ramybe ir elegancija dvelkiantis skandinaviško minimalizmo interjeras sukuria nuostabią erdvę atsipalaidavimui ir laisvai minčių tėkmei.

Viešbutyje yra 39 kambariai, kuriuose yra 1 arba 2 miegamųjų apartamentai, liukso numeriai, dviviečiai kambariai ir kambariai pritaikyti svečiams su negalia. Beveik visuose kambariuose yra balkonas arba terasa, iš kurių atsiveria Nidos miesto ir Kuršių marių vaizdai.

Viešbutyje įrengtoje baseinų ir pirčių erdvėje yra trijų tipų pirtys: garinė pirtis, sauna su Himalajų druska ir sauna su garu. Erdvėje taip pat yra vėsesnės temperatūros baseinas, šilto vandens masažinis baseinas ir seklus baseinas vaikams. Teikiamos šios SPA procedūros: klasikiniai bei specializuoti masažai, kūno ir veido procedūros, aromaterapija, krioterapija, limfodrenažo procedūros, osteopatiniai tyrimai, bei daugelis kitų.

Pirmame aukšte įsikūrė restoranas „22 MYLIOS", pasiruošęs nustebinti svečius ne tik skaniu ir sveiku maistu, bet ir jaukiu interjeru, profesionaliu aptarnavimu. Restorano meniu kuriamas naudojant sezoninę, ekologišką, vietinę produkciją.

Naujas Gintaro muziejus Nidoje

Neringiškis Kazimieras Mizgiris kartu su žmona Virginija šią vasarą Neringoje ketina atverti gintaro muziejų. Sako, jis bus visiškai naujas, neregėtas, tiesiog kitoks gintarų muziejus, kuriame pora suguldė iš įvairiausių lankytų pasaulio gintaro muziejų parsivežtas idėjas.

Daugiau skaitykite čia: Nidiškiai Mizgiriai baigia įrengti unikalų gintaro muziejų: nuo Juodkrantės lobio iki ošiančių gintarų

Kultūros sostinėje – per 100 projektų

Lietuvos kultūros sostinė grįžta prie didžiojo vandens. 2021-aisiais ja tapo Neringa, titulą ir simbolinį gintarinį medį perėmusi iš Trakų. Ambicingą projektą „Kultūros sala“ pristatanti Neringa 2021-aisias, įveikus pandemijos bangas, kvies atrasti ramybę ir įkvėpimą bei pasinerti į naujas kultūrines patirtis gražiausiame Lietuvos kurorte.

Lietuvos kultūros sostinės metais Neringa ketina pristatyti plačią specialiųjų projektų ir auditorijos pamėgtų tradicinių renginių programą – iš viso daugiau kaip 100 įvykių.

VIDEO: Neringos – Lietuvos kultūros sostinės 2021 pristatymas

Lietuvos kultūros sostinės metų atidarymo renginys „LAIKAS NĖ(e)RIMUI“ įvyks birželio 12 d. Jo režisierė Agnija Šeiko žada išskirtinį, žiūrovus įtraukiantį projektą, kuriame apjungiamos skirtingos disciplinos. Pats projekto pavadinimas sukelia asociacijas su neriančiais gilyn, narais, tinklų nėrimu, o gal sielos nerimu.

Gegužę, planuojama, startuos ir muzikos, vizualinių instaliacijų bei šviesų dailės projektas „GRYNUMAS“. Jį kurs kompozitorius ir muzikantas Andrius Mamontovas, vizualinių instaliacijų kūrėja Jolita Vaitkutė ir šviesų dailininkas Audrius Jankauskas.

Vasarą suburta tarptautinė menininkų komanda Neringoje statys G. F. Händelio barokinė opera „Acis ir Galatėja“. Pastatymui vadovaus dirigentas Trevor Pinnock, operos režisierius Frederic Wake Walker, kostiumų dailininkė Jolanda Imbrasienė, solistai: Maximilian Schmitt, Lauryna Bendžiūnaitė .

Neringoje – Lietuvos kultūros sostinės metus ketinama pabaigti su specialia Vytauto Kernagio dainų koncertine programa .

Tobula erdvė kūrybai

Kultūros sostinės programoje „Kūrybinės rezidencijos“ tokie tradiciniai renginiai kaip tarptautinis kino ir alternatyvaus meno festivalis „Suspaustas laikas“, Nidos fotografų seminaras, Europos studentų filmų dirbtuvės „Vasaros media studija“, tapybos pleneras „Nidos ekspresija“ bei nauji: Nidos meno kolonijos „Miško architektūros“ projektai, gatvės meno projektas „Mes ir jie“ bei menininkų zona, įsikursianti Nidoje, buvusio žuvininkystės ūkio teritorijoje, čia numatoma inicijuoti įvairias kūrybines veiklas, sujungiančias kultūros, meno, rekreacijos, viešojo maitinimo sritis. Visa informacija apie projektą svetainėje http://www.kulturossala.lt.

Sporto renginys

Šį sezoną Nidoje panuojama rengti „Platu 25’’ jachtų klasės pasaulio čempionatą, kuris turėjo vykti praėjusiais metais, bet dėl pandemijos buvo nukeltas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius