-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katės yra slaptas ginklas, padedantis sugrąžinti turistus į Briuselį

Belgijos sostinės Briuselio valdžia sugalvojo originalų būdą, kaip susigrąžinti turistus, kuriuos išgąsdino praėjusią savaitę matyti vaizdai – tuščios gatvės ir po jas važinėjančios karinės mašinos bei prie turistinių objektų stoviniuojantys kariai su ginklais rankose, skelbia Mashable.com

Tokie vaizdai briuseliečiams ir čia apsilankantiems turistams buvo įprasti visą praėjusią savaitę – „kariniu miesteliu“ Belgijos sostinė tapo paskelbus aukščiausią pavojaus lygį dėl galimų teroristinių atakų. 

Visą šį laiką neveikė mokyklos, kai kurios parduotuvės, nevyko įvairūs vieši renginiai, nevažinėjo metro, kuris yra pagrindinė susisiekimo priemonė daugeliui miesto gyventojų bei svečių, kurių akivaizdžiai sumažėjo.

Nepaisant to, turizmo atstovai nusiteikę optimistiškai – jie tiki, jog turistai į Briuselį sugrįš. Ypač po to, kai pradėjo veikti tradicinis Kalėdų turgus. 

Ieškant būdų, kaip būtų galima sugrąžinti turistus į Briuselį, netikėtai atrastas paprastas receptas – katės tapo neoficialiu miesto talismanu.

Viskas prasidėjo po policijos prašymų nesidalinti informacija socialiniuose tinkluose apie tai, kur vykdomi policijos reidai. Užuot tai darę, briuseliečiai ėmė platinti mielų katinukų, „besilankančių“ įvairiose Briuselio vietose, paveikslėlius.

Kai kuriuose jų „katinukai“ užmaskuodavo nuotraukas, kuriose, pavyzdžiui, užfiksuoti įvairiose miesto vietose esantys snaiperiai. Visi šie paveikslėliai dažniausiai pažymimi grotažyme #BrusselsLockdown​. Ja sekant „Twitter“ tinkle – beveik vien kačių nuotraukos. 

Atsidėkodama už supratingumą Belgijos policija socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje – kačių maisto pilnas dubenėlis, su užrašu „Policija“. 

Briuselio policijos padėka paskelbta „Twitter“
Briuselio policijos padėka paskelbta „Twitter“

Šis paveikslėlis, kaip ir daugelis kitų, dabar naudojamas kaip viena iš priemonių, skirtų susigrąžinti turistus į Briuselį. Tai padaryti būtina, nes po griežtų saugumo sankcijų įvedimo ir plataus nušvietimo pasaulinėje žiniasklaidoje, žmonės į Briuselį baiminasi važiuoti.

Negalutiniais duomenimis per pastarąją savaitę viešbučių užsakymų mieste sumažėjo 20 proc. Belgijos nacionalinis transliuotojas VRT apskaičiavo, jog tai, kad Briuselyje paskelbtas aukščiausias pavojaus lygis, šalies ekonomikai kasdien kainuos po 52 mln. eurų.

Briuselio turizmo centro vadovas Patrickas Bontickas vylėsi, jog užsieniečiai suvoks, kad valdžia daro viską, jog apsaugotų Briuselį. O katės ir su jomis susiję vaizdeliai – vienas geriausių sprendimų šioje situacijoje. 

„Net esant blogiausioms aplinkybėms mes galima pasitelkti humorą. Juk mes esame siurrealistinė šalis. Katės padeda kurti draugiško miesto vaizdinį. To mums dabar ir reikia“, – įsitikinęs Briuselio turizmo atstovas. Jis pridūrė, kad pasibaigus sunkiam etapui mieste gyvenimas tęsiasi. ​

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius