-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 29 /11:32

Kauno oro uoste pradės veikti COVID-19 testavimo punktas

Pirmadienį Kauno oro uoste pradedamos teikti COVID-19 testavimo paslaugos. Testavimo punktas įkurtas greta keleivių terminalo.
Covid-19 patikros punktas Vilniaus oro uoste
COVID-19 patikros punktas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Nuo kovo pradžios tokios paslaugos keliautojams jau teikiamos Vilniaus oro uoste. Kaune, kaip ir Vilniuje, mokamus testus darys konkursą laimėjusi medicinos laboratorinių tyrimų bendrovė „Rezus.lt“.

„Žinome, kad saugios kelionės lėktuvais prasidėjusiame vasaros sezone vyks dar aktyviau, palaipsniui augs keleivių srautas, todėl norime suteikti geresnes sąlygas keleiviams testuotis. Nuo balandžio 1 dienos nebeskaičiuosime mokesčio už testo sertifikato išdavimą, taip pat suvienodinsime kainas visoje Lietuvoje, kad keliautojai galėtų bet kuriame mūsų laboratorijos procedūrų kabinete priduoti mėginį ir jei šalis reikalauja originalo – tiesiog pasiimti patvirtintą sertifikatą greta oro uosto“, – pranešime cituojama „Rezus.lt“ direktorė, diagnostikos ir gydymo įstaigų asociacijos prezidentė Daiva Kazlauskienė.

Pasak jos, kaina už PGR tyrimo paėmimą ir atsakymo su sertifikatu išdavimą iki šio rudens bus 75 eurai.

Pranešama, kad testavimo paslaugų teikimo laikas bus derinamas prie esamų skrydžių grafiko, testavimo pažymos išduodamos ne tik lietuvių, bet ir kitomis užsienio kalbomis.

Norint atlikti testą būtent oro uoste reikėtų dar prieš atvykstant arba išvykstant lėktuvu atlikti registraciją bendrovės interneto svetainėje ir atvykti prie testavimo punkto likus mažiausiai penkioms minutėms iki paskirto vizito laiko, paruošti asmens dokumentą.

Konkursą laimėjusi įmonė darys ne mažiau kaip trijų tipų testus – PGR, greituosius PGR ir greituosius antigenų testus. Planuojama, kad plečiantis galimybėms testavimo rinkose testavimo tipai oro uostuose taip pat gali būti pildomi.

Lietuvos oro uostai primena, kad taikant papildomų dokumentų ir sveikatos pažymų patikros tvarkas prieš skrydį, procesai oro uostuose gali trukti ilgau nei prieš pandemiją.

Keleiviai prašomi įvertinti laiko testui atlikti bei rezultatui gauti poreikį ir atitinkamai pridėti planuojamą tyrimo trukmę prie įprastų rekomendacijų dėl atvykimo laiko: rekomenduojama į oro uostą atvykti likus daugiau nei dviem valandoms iki skrydžio.

Taip pat visiems keleiviams rekomenduojama pasidomėti naujausiais šalių reikalavimais atvykstantiems. Patariama patikrinti oficialių kitos šalies institucijų informacijos šaltinius, jei yra poreikis – pasikalbėti su oro bendrovės, iš kurios pirktas bilietas, atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius