Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno viešbučių ir kitų apgyvendinimo vietų atstovai nesitiki dėl VNO rekonstrukcijos sulaukti daugiau turistų

Nuo liepos 14 dienos uždarius Tarptautinį Vilniaus oro uostą (VNO) ir visus skrydžius daugiau nei mėnesiui perkėlus į Tarptautinį Kauno oro uostą (KUN), buvusi laikinoji Lietuvos sostinė patirs dar nematytų išbandymų. Greta iš anksto žadamų galimų sutrikimų ir skrydžių vėlavimų KUN ar sudėtingesnio susisiekimo kalbama, esą, turistams bus iššūkis mieste rasti laisvą nakvynės vietą.
Kauno oro uoste ruošiamasi keliautojų antplūdžiui
Kauno oro uoste ruošiamasi keliautojų antplūdžiui / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min kalbinti Kauno viešbučių, svečių namų atstovai ir privačiai butus nuomojantys kauniečiai sakė, jog tokie gandai nepagrįsti. Pasak jų, kol kas daugiau turistų užklausų dėl nakvynės jie nėra sulaukę.

„Man atrodo, kad truputį maišoma šakėm ant vandens. Yra transportas, kuris iš oro uosto turistus veš į Vilnių. Viskas daroma taip, kad jie į Kauną nė neužsuktų“, – sakė UAB „Kauno viešbutis“ direktorius Paulius Svirka.

Tiesa, jis neslėpė, kad liepos–rugpjūčio mėnesiams jo vadovaujamas viešbutis yra sulaukęs daugiau užsakymų. Tačiau to nesieja su skrydžių perkėlimu į KUN.

„Vasara apskritai yra pagrindinis turistų metas, ypač liepa ir rugpjūtis. Todėl sudėtinga pasakyti, dėl ko daugiau užsakymų – sezono ar VNO uždarymo. Dėl VNO rekonstrukcijos tiesiogiai esame sulaukę tik vienintelės užklausos – viena oro linijų kompanija domėjosi galimybe apgyvendinti savo pilotus“, – 15min sakė P.Svirka.

Panašiomis mintimis dalijosi ir privačiame name apartamentus turistams nuomojantys kauniečiai. Kauno senamiestyje veikiančių svečių namų „Family Hotel“ savininkas Rimvydas tikino, jog nesitiki, kad VNO rekonstrukcija jiems garantuos daugiau klientų. Kita vertus, tiems, kurie pernakvoti ar ilgesniam laikui apsistoti norėtų jo svečių namuose, kaunietis nelabai turėtų ką pasiūlyti.

„Paskutinės minutės geriau nelaukti – liepa–rugpjūtis mums atneša daug turistų. Atvažiuoja šeimos iš viso pasaulio – daug skandinavų“, – sakė verslininkas.

Airbnb.com platformoje savo butą-studiją Kauno centre nuomojanti kaunietė Agnė pastebėjo, kad mėnuo – per trumpas laikas pakeisti keliautojų įpročius.

„Jei rekonstrukcija užsitęs, kas žino – gal daugiau turistų liks Kaune. Bet dabar atrodo, kad papildomų nakvotojų neturėsiu. Nors butas liepai jau visiškai „užbukintas“, rugpjūtį dar yra laisvų dienų“, – sakė kaunietė.

Tačiau kai kurie nakvynės vietų atstovai Kaune vis dėlto tikisi, jog itin padidėjęs skrydžių skaičius iš KUN padidins ir nakvojančių turistų skaičių.

„Aš manau, kad padaugės tokių, kurie nakvos vieną naktį, laukdami skrydžio su persėdimu. Žinoma, dar sunku prognozuoti, kaip čia viskas bus. Juk pirmą kartą visi Lietuvos skrydžiai perkelti į Kauną. Bet tikime, kad turistų sulauksime daugiau“, – kalbėjo Kaune veikiančių svečių namų „Mojo“ atstovas Ignas. Ruošdamiesi tam įmonės savininkai net padidino nakvynės kainas. Tiesa, nežymiai – 2–3 eurais. Dabar nakvynė žmogui šiuose vos 7 kambarius turinčiuose svečių namuose žmogui kainuoja 25 eurus, dviem – 30–35 eurus.

Aliaus Koroliovo nuotr./Turistai Kaune
Aliaus Koroliovo nuotr./Turistai Kaune

Padidinti nakvynių skaičių padėtų atšaukti ir atidėti skrydžiai

„Kaunui ir viešbučiams ši vasara yra tikrai intensyvi dėl mieste vykusių ir būsimų tarptautinių renginių, didėjančio turistų srauto. Mano žiniomis, didžioji dalis viešbučių šiuo metu Kaune yra užimti 70–80 proc. Užimtumas, žinoma, gali keistis, nes atsiranda pavienių keliautojų, grupelių, ieškančių nakvynės“, – sakė viešosios įstaigos „Kaunas In“ Turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė.

Anot jos, turistų srauto pokyčiams didžiausią įtaką gali turėti atšaukti ar atidėti skrydžiai, kada žmonės turi laukti ir jų viešnagės planai netikėtai pasikeičia.

„Tam tikromis situacijomis pačios oro linijų kompanijos ieško apgyvendinimo keleiviams arba patys žmonės pasirenka laukti ne oro uoste, bet viešbučiuose“, – sakė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius