-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keli tūkstančiai lietuvių jau ruošia kuprines ir batus: žygiuos saulėtu Liepojos pajūriu

Jau kitą savaitgalį net keli tūkstančiai aktyvaus laisvalaikio mėgėjų iš Lietuvos kirs Latvijos sieną – pirmą kartą saulėtoje Liepojoje vyks ištvermės žygis. Prie žygeivių iš Lietuvos prisijungs ir apie pusė tūkstančio latvių. Pasak organizatorių, lietuvių susidomėjimas renginiu pranoko lūkesčius – žygio savaitgaliui Liepojoje rezervuoti bemaž visi viešbučiai ir privačiai nuomojami kambariai.
„TrenkTuras“
„TrenkTuras“ / „TrenkTuro“ nuotr.
Temos: 1 Liepoja

Trasos – jūros pakrante ir miškais

Gegužės 12 dieną aktyvaus laisvalaikio organizatorius „TrenkTuras“ kviečia į pirmą pėsčiųjų žygį „Coastline Trek’18: Liepāja with Gjensidige“, kuris subalansuotas tiek pradedantiems, tiek patyrusiems keliautojams.

Jūros pakrante ir kerinčio grožio Liepojos apylinkių miškais besidriekiančios trasos – nuo 10 iki 100 kilometrų, todėl atrasti sau tinkamą atstumą gali kiekvienas, net ir šeimos su mažamečiais vaikais.

Keliautojai pėsčiomis gali eiti 10 kilometrų vienu ypu, 25 kilometrus per pusdienį, 50 kilometrų per dieną, 75 – iki aušros ar 100 kilometrų visą parą.

Ir įspūdžiai, ir naujos pažintys

Pasak „TrenkTuro“ atstovų, ilguosius maršrutus patariama rinktis tiems, kurie jau turi ėjimo patirties.

„Tačiau jei žmonės nusprendė išmėginti save maksimaliai ir iš karto renkasi didesnį atstumą, tai nėra problema. Maždaug kas 4-6 kilometrus yra įrengti poilsio ir pagalbos punktai, todėl jei negalėsite tęsti žygio ir įveikti viso atstumo, mes jus parvešime.

Be to, jei reikės kitokios pagalbos – ją mielai suteiks žygyje dirbsiantys beveik du šimtai savanorių bei budintys medikai“, – sakė vienas iš „TrenkTuro“ įkūrėjų Vytautas Bartulis.

„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“
„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“

Tarptautinio žygio sumanytojai džiaugiasi ne tik tuo, kad pramoga susidomėjo tiek lietuviai, tiek latviai.

„Tikimės, kad žygeiviai į Lietuvą sugrįš ne tik su puikiais įspūdžiais, tačiau susipažinę vieni su kitais. Aktyvios pramogos yra puikus būdas naujoms bičiulystėms, o mes patys šį žygį vadiname dviejų tautų draugystės žygiu. Simboliška, jog šiais metais abi šalys mini valstybių atkūrimo šimtmečius“, – kalbėjo žygio organizatoriai.

Picų nebus, tačiau vandens ir užkandžių nepristigs

Žmonėms, kurie leisis į pirmąją savęs išbandymo kelionę, nereiktų bijoti nei neįprastų kojų apkrovų, nei fizinio nuovargio.

„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“
„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“

Visų pirma, pučiant pajūrio vėjui, o prieš akis atsiveriant nuostabiems vaizdams, nuovargis juntamas gerokai mažiau, nei prakaituojant sporto salėje. Be to, žygeivių komfortu pasirūpino ir renginio partneriai.

Organizatoriai sako šaltibarščių ir picų nesiūlantys, tačiau poilsio ir pagalbos punktuose bus galima atsigaivinti „Neptūno“ vandeniu, net trijuose punktuose – „Rimi“ rinkis sveikiau“ sveiki užkandžiai.

„Benu vaistinė“ įrengė žygeivių med. punktą starte-finiše bei pasirūpino vaistinėlėmis kiekviename punkte. Be viso to, žygio dalyviai galėjo apsidrausti už simbolinę kainą įsigyti „Gjensidige“ asmens draudimo paketą.

„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“
„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“

Žygio dalyviai, internetu įsigydami bilietą, gali apsidrausti „Gjensidige“ asmens draudimu.

„Draudimas yra populiariausia paslauga, kurią žygeiviai pirko registruodamiesi. Sumokėję nedidelę įmoką, žygeiviai įgyja draudimo apsaugą nuo traumų, jei tokių pasitaikytų žygio metu“, – sakė V.Bartulis.

Liepoja – miestas, kuriame gimsta vėjas

Liepoja bus pirmoji „TrenkTuro“ trasa užsienyje. Masinius ir didžiausius Lietuvoje pėsčiųjų žygius organizuojantis „TrenkTuras“ lietuvius kviečia ne tik išbandyti savo ištvermę einant Latvijos pajūriu, tačiau ir susipažinti su vos už 70 kilometrų nuo Palangos esančia Liepoja – trečiuoju pagal dydį Latvijos miestu.

Liepoja turistus vilioja ne tik jūra, tai – vėjo, saulės, muzikos, istorijos ir meno kraštas su puikiai išvystyta infrastruktūra, dviračių ir pėsčiųjų takais, įvairiais lankomais objektais, pramogomis.

„TrenkTuro“ nuotr./Liepoja
„TrenkTuro“ nuotr./Liepoja

Apie Liepoją sakoma, kad tai vieta, kur gimsta vėjas, ir beveik 200 dienų per metus būna saulėtos.

Tie, kurie Liepojoje nuspręs likti visam savaitgaliui ar eis trumpesnius maršrutus, turės laiko ir pažinčiai su pastaruoju metu itin išgražėjusiu miestu. Čia yra didelis pajūrio parkas, o pagal specialų žemėlapį galima aplankyti kitus objektus, išlikusius fortus.

Iš viso – daugiau nei 23 tūkst. žygeivių

Lietuvoje „TrenkTuras“ organizuoja masiškiausius pėsčiųjų žygius „Nemuno kilpomis“, „Pėsčiomis pajūriu“ ir „Karjerų žygį“.

Nuo 2017 m. spalio organizacija bendradarbiauja su draudimo bendrove „Gjensidige“ ir drauge skatina žmones daugiau bendrauti ir judėti gryname ore

„TrenkTuro“ pėsčiųjų žygiuose jau dalyvavo virš 23 tūkst. žmonių iš Lietuvos ir užsienio.

„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“
„TrenkTuro“ nuotr./„TrenkTuras“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius