-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujantiems į Rygą – „Kitoks Rygos kelionių vadovas“

Šią savaitę išleidžiama ypatinga knyga – „Another Travel Guide Rīga“ („Kitoks Rygos kelionių vadovas“). Joje atskleidžiamas visas miesto puošnumas ir grožis kartu su sudėtinga, aštuonis šimtmečius trunkančia ir šiandien gyva jo istorija.
Vaizdai iš kelionių vadovo
Vaizdai iš kelionių vadovo / Leidėjų nuotr.

Ši knyga–vadovas supažindina ir su eklektišku Rygos stiliumi, ir su modernumo apraiškomis. Knygoje taip pat pristatomi įdomūs Rygoje vykstantys reiškiniai, kuriami įvairių menininkų, dizainerių bei kitų talentingų miestelėnų.

Tai nėra įprastas žvilgantis kelionių vadovas, kuriuo prisistato beveik kiekvienas didesnis pasaulio miestas. Šis vadovas kitoks – tai vietinių žvilgsnis ne tik į populiarius turistų lankomus objektus, bet ir į mažiau žinomas, paslaptingas bei romantiškas vietas Rygoje ir aplink ją. Su menininko polėkiu parašytoje knygoje autoriai dalijasi savo paslaptimis, atskleisdami ypatingas jų mėgstamas vietas tiems, kurie nori atrasti tikrąją Rygą su visu slaptu jos žavesiu.

Šia knyga bandome papasakoti miesto, su kuriuo patys esame be galo artimai susiję, istoriją. Ji nėra oficialių nuorodų turistams rinkinys su įprastais ženklais, paveikslėliais, simboliais ir objektais.

„Another Travel Guide Rīga“ siūlo pažvelgti į Rygą visai kitomis akimis, nei pataria įprasti kelionių vadovai. Skaitytojai skatinami patirti, kokia vis dėlto įvairi gali būti Ryga. Knyga prasideda populiariausių miesto vietų pristatymu, tačiau jo tikslas – žavingos vietelės Rygos pakraščiuose, kurių beveik niekada nepamato turistai. Tik vietiniams žinomų ir jų dievinamų vietų aprašymas ir yra skiriamasis šio kelionių vadovo bruožas.

Knyga išleidžiama tik anglų kalba. Jos autoriai – mados ir kelionių žurnalistė Una Meistere, meno kritikė ir kuratorė Daiga Rudzāte bei menininkas Kirils Kirasirovs. Knygą išleido interneto žurnalas savarankiškiems keliautojams Anothertravelguide.com ir nepriklausomų kultūros projektų agentūra.

„Rygai seniai reikėjo kelionių vadovo, kuris pristatytų Latvijos sostinę kaip daugiasluoksnį, šiuolaikišką, pulsuojantį ir dinamišką miestą. Gyvenimas šiame mieste išties jaudinantis. Knyga išleidžiama pačiu laiku, nes pastaruoju metu Ryga iš tikrųjų atsigavo. Nebematyti dirbtinio blizgesio, kuriuo pasižymėjo ekonomikos kilimo metai, o kūrybinis Rygos potencialas dabar didesnis nei bet kada anksčiau. Visame mieste išsibarsčiusios kūrybinės salelės. Ryga gali įkvėpti ir nustebinti, bet, kaip jai pavyks tai padaryti, priklauso nuo lankytojo požiūrio ir troškimo atrasti naujus dalykus“, – teigia Una Meistere, Anothertravelguide.com vyriausioji redaktorė.

Kelionių vadovą parengusią komandą sudaro tikri vietiniai menininkai, architektai, verslininkai, žurnalistai ir fotografai, itin mylintys savo miestą. Ši knyga – tai vadovas po geriausius viešbučius, muziejus, kultūros įstaigas, kavines, restoranus, parduotuves bei vietinius papročius, bet taip pat tai knyga, turinti ypatingą meninę vertę. Atskleisti miesto dvasią autoriams padeda ir neįprastas, kūrybiškas knygos apipavidalinimas.

„Šia knyga bandome papasakoti miesto, su kuriuo patys esame be galo artimai susiję, istoriją. Ji nėra oficialių nuorodų turistams rinkinys su įprastais ženklais, paveikslėliais, simboliais ir objektais. Mūsų tikslas – atskleisti tikrąją Rygą ir jos žmonių tapatybę. Norime skaitytojams pristatyti miestą, kurį mylime. Netgi matomas iš viršaus, pro lėktuvo langą, šis miestas vienu metu skleidžia emocinę galią ir kartu spinduliuoja ramybę“, – sako meno kritikė ir kuratorė Daiga Rudzāte.

Naująjį vadovą galite įsigyti Amazon.co.uk, o informacija apie kitas platinimo vietas nuolat atnaujinama Rygos kelionių vadovo tinklalapyje. Greitai knygą rasite ir įvairiose parduotuvėse, viešbučiuose bei restoranuose aplink Rygą, taip pat parduodamą Vilniuje, Taline ir Helsinkyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius