Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionės be popierių: tarp Kanados ir Nyderlandų bus galima skristi be paso

Kanada ir Nyderlandai trečiadienį paskelbė bandomąjį projektą, skirtą keliaujantiems lėktuvais tarp dviejų šalių be popierinių pasų. Asmens duomenys, kurie paprastai yra saugomi keleivio pase esančiame luste, vietoj to bus patikimai saugomi ir užšifruoti mobiliajame įrenginyje.
Skrydžio bilietai
Skrydžio bilietai / 123RF.com nuotr.

Keleiviai, skrendantys iš Monrealio į Amsterdamą, galės valdyti savo užšifruotus asmens tapatybės duomenis, sutikdami pasidalinti jais su pasienio tarnybomis, oro linijų bendrovėmis ir kitais subjektais.

Saugumo patikros punktuose ir prie įlaipinimo vartų „biometriniai duomenys“ bus tikrinami „be fizinio paso“, teigiama Pasaulio ekonomikos forumo, kuris vadovauja iniciatyvai, pareiškime.

Vadinamasis „Known Traveller Digital Identity“ projektas bus išbandytas šalių viduje 2019 metais, o pirmoji kelionė be popierinių dokumentų turėtų įvykti 2020 metų pradžioje.

„Manoma, kad iki 2030 metų tarptautinio oro susisiekimo keleivių srautas padidės iki 1,8 mlrd. keleivių – tai 50 proc. daugiau nei 2016 metais. Turėdami dabartines sistemas, oro uostai nespės jų aptarnauti, – pareiškė Pasaulio ekonomikos forumo judumo vadovas Christophas Wolffas. – Šis projektas siūlo sprendimą. Naudodami sąveikias skaitmenines tapatybes, keleiviai galės pasinaudoti holistinės sistemos pranašumu saugiai ir sklandžiai keliaudami. Šis sprendimas formuos aviacijos ir saugumo ateitį.“

Bandomojoje programoje, kurią remia technologijų bendrovės „Accenture“, „Vision Box“ ir „Idemia“, dalyvauja oro linijų bendrovės „Air Canada“ ir „KLM Royal Dutch Airlines“, taip pat Monrealio, Toronto ir Amsterdamo oro uostai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius