Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos provincija uždarė visus stiklinius tiltus

Stikliniai Kinijos tiltai kalnuose pritraukia minias turistų, tačiau po kelių incidentų viena Kinijos provincija nusprendė visus juos uždaryti kilus nerimui dėl saugumo.
Aukščiausias pasaulyje stiklo tiltas
Aukščiausias pasaulyje stiklo tiltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinija iš viso turi apie 2,3 tūkst. stiklinių tiltų ir takų vaizdingose vietovėse. Jie itin populiarūs, nes suteikia progą keliaujant jais pasigėrėti fantastiškais vaizdais – kalnais, kriokliais ir bedugne po kojomis.

Nors visuomet tikinama, kad stikliniai tiltai yra saugūs, tačiau ant jų įvyko ne vienas incidentas – įskaitant dviejų žmonių žūtis ir nemažai sužeidimų. Vienas lankytojas žuvo, kai paslydo ant stiklinio paviršiaus ir susitrenkė galvą.

Hebėjaus provincija Kinijos šiaurės rytuose priėmė sprendimą dėl nelaimingų atsitikimų lankytojams neleisti lipti ant 32 stiklinių tiltų, takų ir apžvalgos aikštelių.

Uždarytas ir stiklinis tiltas Hongyagu, kuris dar visai neseniai buvo ilgiausias stiklinis tiltas pasaulyje. Jo ilgis – 488 m, plotis – 4 m, o struktūra driekiasi 218 m virš slėnio su dviem stačiais skardžiais. Tiltas buvo atidarytas 2018 m. liepą.

Tiesa, ilgiausiojo titulą jis prarado šiemet. Kitoje Kinijos provincijoje pavasarį atidarytas 518 metrų tiltas iš stiklo. Stiklinė konstrukcija sukurta turtingajame Huasi kaimelyje, Dziangsu provincijoje. Tiltas nutiestas pramogų parke „Huaxi World Adventure Park“, virš žemės jis pakilęs maždaug 100 metrų.

Uždarytas ir Rytų Taihangšane esantis stiklinis takas kalnuose, kuris turėjo ir specialiųjų efektų. Lankytojai buvo gąsdinami, neva stiklas po jų kojomis sutrūkinėja.

Kinijos valdžia nori atlikti išsamius kiekvienos tokios stiklinės struktūros saugumo patikrinimus, ir tik tada šias lankytinas vietas vėl atverti žmonėms. Kiek tai gali užtrukti, neprognozuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius