-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipre padaugėjo COVID-19 atvejų: grąžinamas apsauginių veido kaukių dėvėjimas

Praėjus vos mėnesiui po to, kai Kipras panaikino COVID-19 taisykles, šalyje vėl prašoma naudoti apsaugines veido kaukes.
Kipras
Kipras / 123rf.com

Trečiadienį šalies Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad turistai vėl turės dėvėti veido kaukes patalpose, rašoma „Euronews“.

Balandžio mėnesį, kai turistai sugrįžo į gražiąją salą Velykų atostogoms, Kipras atvėrė savo sienas ir panaikino visus įvažiavimo apribojimus. Birželio 1 d. šalis panaikino reikalavimą dėvėti apsaugines veido kaukes – paskutinį apribojimą, galiojusį nuo pandemijos pradžios.

Tačiau ši priemonė vėl buvo įvesta po to, kai padaugėjo užsikrėtusiųjų COVID-19. Per savaitę, kuri baigėsi liepos 1 d., Kipras pranešė apie 10 879 naujus susirgimo atvejus.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Michalio Hadjipantela, sprendimą lėmė padidėjęs hospitalizacijų skaičius ir tai, kad žmonės nesiėmė reikiamų atsargumo priemonių, kad užkirstų kelią viruso plitimui.

Padidėjęs COVID-19 atvejų skaičius ir vėl įvestas įpareigojimas dėvėti kaukes atsirado kaip tik tuo metu, kai prasideda vasaros turistų antplūdis.

Turizmas tiesiogiai sukuria apie 13 proc. šalies BVP, o šiemet labai sumažėjo Rusijos ir Ukrainos turistų, todėl šalis siekia stiprinti ryšius su kitomis šalimis.

123RF.com nuotr. / Kipras
123RF.com nuotr. / Kipras

Ar neskiepyti turistai gali atvykti į Kiprą?

Taip. Nuo birželio 1 d. iš visų keliautojų, nepriklausomai nuo jų kilmės šalies, nebereikalaujama pateikti galiojančio skiepijimo pažymėjimo arba pažymos, kad jie pasveiko nuo koronaviruso, arba neigiamo PGR ar greitojo antigeno tyrimo rezultato.

Kipro transporto ministras Yiannis Karousosas sakė, kad šis sprendimas reiškia, jog kelionės grįžta į normalią padėtį.

Daugiau informacijos apie visą Kipro kelionių taisyklių sąrašą ir jų pasikeitimus galite rasti „Visit Cyprus“ svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius