Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje pirmą kartą vieši kruizas „Azamara“: ištaigingame laive para kainuoja 500 dolerių

Klaipėdoje pirmadienį vieši pirmą kartą į uostamiestį atplaukęs laivas „Azamara Journey“. Daugiau nei 180 metrų ilgio, 11 denių laivas, plaukiojantis su Maltos vėliava, svečiams siūlo prabangų poilsį. Skaičiuojama, kad diena poilsio tokiame laive svečiui atsieina mažiausiai 400-500 JAV dolerių.
Kruizinio laivo „Azamara Journey“ erdvės
Kruizinio laivo „Azamara Journey“ erdvės / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Esame vidutinio dydžio laivas. Mūsų gramzda nedidelė, galime įplaukti į mažesnius uostus, kur nepatenka kiti laivai. Pavyzdžiui, Sankt Peterburge galime plaukti Nevos upe iki pat centro, kai kiti laivai švartuojasi pramoninėse zonose“, – sako kruizinio laivo kapitonas Johanessas Tysse, paklaustas, kuo ypatingas šis kruizinis laivas.

„Labiausiai tuo, jog korpusas mėlynas“, – juokiasi kapitonas.

Didžiausias šio laivo išskirtinumas – jo maršrutai. Tuo metu, kai kiti kruiziniai laivai ratu sukiojasi nustatytu maršrutu aplankydami tuos pačius uostus, laivas „Azamara Journey“ per metus aplanko apie 140 pasaulio uostų.

VIDEO: Klaipėdoje pirmą kartą vieši kruizas „Azamara Journey“

„Mes neplaukiame kasmet tuo pačiu maršrutu. Mūsų maršrutai driekiasi po visą pasaulį“, – pasakojo iš Norvegijos kilęs kapitonas, vadovaujantis 685 keleivius talpinančiam laivui. Juos aptarnauja 400 įgulos narių. Kapitono teigimu, tai labai geras santykis tarp keleivių ir įgulos.

„Mūsų kompanijos koncepcija, jog mes praleidžiame daugiau laiko uostuose, būname iki vėlyvo vakaro, kad keleiviai galėtų pasimėgauti miestais ne tik dienos metu, bet ir sutemoje“, – sakė J.Tysse, į Klaipėdą laivą atplukdęs iš Rygos. Perpiet atvykęs iš Klaipėdos laivas išplauks 22 valandą. Paprastai laivai uostą palieka apie 17-18 val.

Antradienį keleiviai išlips Gdansko uoste, o toliau kelionė drieksis iki Kopenhagos. Kelionė po Baltijos jūrą svečiams trunka apie 10-12 dienų.

Restoranai, barai ir SPA

Laivą aprodęs įgulos narys Mario pasakojo, jog svečių paslaugoms yra keturi restoranai, pro kurių langus atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai. septyni barai, taip pat įvairios pramogos – teatrai, koncertai. Pirmadienio vakarą svečiams koncertuos klaipėdietiškas ansamblis. Kone kiekviename uoste poilsiautojams stengiamasi padovanoti vakarą su tos šalies kultūros atspindžiais.

Muzikos laive netrūksta. Viename restoranų kas vakarą skamba pianino garsai, pasirodymus rengia kartu su įgula keliaujanti grupė.

Išskirtine vieta laive laikoma SPA zona. Procedūromis gali naudotis SPA paslaugas įsigiję svečiai, tačiau viena erdvių – po atviru dangumi esanti SPA zona skirta norintiems patirti išskirtinai romantiškų akimirkų. Kaip pasakojo įgulos atstovas, šia vieta gali pasimėgauti į medaus mėnesio kelionę besileidžiančios poros, taip pat minintys išskirtines progas. Romantiška para dviese SPA erdvėje su vaizdu į jūros horizontą atsieina 350 dolerių.

Laivas atnaujintas 2016 metais. Jis atnaujinamas kas dvejus, trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius