-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas

„Kelionė yra kaip santuoka. Puikiausias būdas suklysti yra įsitikinimas, kad ją kontroliuoji“, – rašė Nobelio premiją pelnęs amerikiečių rašytojas Džonas Steinbekas.
Tez tour nuotr.
Tez tour nuotr.

Net labiausiai patyrę keliautojai sutiks, kad daugelis dalykų kelionėse, kaip ir kasdieniame gyvenime, mums išlieka nepavaldūs. Tačiau geri planavimo įgūdžiai bei specialistų patarimai kasmetines atostogas gali paversti išties stulbinančiu nuotykiu. Tam, kad per atostogas pavyktų atgauti jėgas, praplėsti akiratį, o pažįstami dar ilgai prašytų pasidalinti kvapą gniaužiančiais pasakojimais ar puikios nuotaikos receptu, pravartu skirti daugiau laiko kelionės planavimui.

Skeptiškai išankstinį kelionių planavimą vertinantys žmonės neretai teigia, kad palikus mažiau erdvės spontaniškumui, atostogos praras dalį žavesio, o pradėjus joms ruoštis pernelyg anksti, lūkesčiai gali tapti tokie dideli, kad išsvajotas poilsis virs didžiuliu nusivylimu. Tačiau dažniausiai yra priešingai – kuo daugiau poilsiautojas prieš kelionę sužino apie lankomą vietą, tuo paprasčiau yra nuspręsti, kaip tinkamai išnaudoti visas jos galimybes. O netikėtumų, norisi to ar ne, bus visuomet. Todėl išankstinį kelionių planavimo būdą dar galima pavadinti apgalvotu spontaniškumu. Kokie žmonės jį renkasi?

Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas
Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas

Praktiški. Gyvename nestabilios ekonomikos laikais, tad natūralu, jog vis dažnesnis mūsų atsakingai skaičiuoja atostogų biudžetą ir pageidauja investuoti tik į gerą kokybę – lūkesčių neatitikęs brangus viešbutis ar kitos paslaugos gali gerokai nuvilti ir stipriai pabloginti atostogų kokybę. Su tuo dažniau susiduria savarankišką keliavimo būdą pasirinkę ir nepakankamai laiko atostogoms suplanuoti pasilikę keliautojai, nes neįvertinus kai kurių aspektų, kelionės išlaidos gali ženkliai išaugti. Todėl praktiški keliautojai kuo anksčiau kreipiasi į kelionių agentūras, kurios išankstinių pardavimų metu siūlo kokybiškus pasirinkimus už gerokai mažesnes kainas.

Pageidaujantys kokybės. Poilsiautojai, norintys už sumokėtus pinigus gauti geriausią įmanomą kokybę, dažnai atostogas planuoja likus keliems mėnesiams iki jų. Pradėjus atostogoms ruoštis iš anksto, kelionių agentūros siūlo platesnį viešbučių ir kitų paslaugų pasirinkimą. Tuo tarpu nusprendus vykti atostogų po kelių savaičių ar dienų, poilsiautojui teks rinktis tik iš likusių variantų – geriausiųjų tarp jų gali tiesiog jau nebebūti.

Vertinantys harmoniją. Keliautojai, kurių atostogų tikslas – atgauti vidinę ramybę, harmonizuoti santykius šeimoje ir pasisemti naujų patirčių, siekia išvengti nesusipratimų, galinčių sugadinti atostogas. Todėl jie iš anksto patiki rūpesčius dėl svarbiausių dalykų, tokių kaip viešbutis, lėktuvo bilietai ar reikalingi dokumentai, kelionių agentūrai ir pasilieka marias laiko optimaliai paskirstyti atostogų dienas taip, kad jų užtektų poilsiui, pramogoms bei pažintinių objektų lankymui. Tuo tarpu planuojant atostogas paskutinę akimirką sunku išvengti jaudulio dėl to, kiek kainuos kelionė, ką verta jos metu pamatyti ar kur kreiptis ištikus nelaimei.

Atsakingi. Keliones iš anksto planuoja didelę atsakomybę už poilsio kokybę jaučiantys žmonės, ypatingai tėvai su mažais vaikais. Kadangi visų šeimos narių poreikių derinimas gali užimti daug laiko, atsakingi keliautojai kuo anksčiau kreipiasi į kelionių organizatorių „Tez Tour“, prašydami padėti išsirinkti tinkamiausią atostogų kryptį ir paslaugas.

Mokantys mėgautis. Iš anksto kelionėms ruošiasi poilsiautojai, kuriems pasirengimas atostogoms teikia ne mažiau malonumo, nei pačios atostogos. Vieni entuziastingai renkasi kelionės kryptį ir laiką, kiti – lėktuvo bilietus ar viešbutį, o tretiesiems smagiausia visa širdimi atsiduoti veiklos atostogų metu organizavimui. Tokie žmonės atostogų nuotaikomis gyvena likus dar keliems mėnesiams iki keliones, užkrėsti kitus aistra kelionėms sugeba dar neiškėlę kojos iš namų, o kelionės su jais paprastai būna pačios įdomiausios, nes apie vietos ypatumus jie spėja išsiaiškinti prieš kelionę ne mažiau už patyrusį gidą.

Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas
Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas

Kaip teisingai planuoti?

„Žinoma, kelionėje visko suplanuoti nepavyks niekada. Tačiau užuot dėl to jaudinusis, verčiau mokytis netikėtumus ir pasikeitusias aplinkybes vertinti kaip progas, galinčias atostogoms suteikti ypatingo žavesio. Ramiau jaustis prieš kelionę padės keli paprasti dalykai, kuriais vertėtų pasirūpinti prieš atostogas,“ – teigė „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadovė Dagnė Klingaitė.

Pradėkite ieškoti. Apsisprendę dėl atostogų datos ir krypties, ilgai nedelsę pradėkite domėtis kelionių agentūrų pasiūlymais, vietos atrakcijomis ir lankomais objektais. Naudingos informacijos suteiks kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ keliautojų interneto svetainės bei kelionių knygos.

Susidarykite dienotvarkę. Norint maksimaliai išnaudoti lankomos vietos galimybes, net spontaniškiausiems keliautojams patartina susidaryti planą, kuris padės tinkamai paskirstyti atostogų laiką ir nepraleisti įdomių galimybių.

Susidarykite maršrutą. Jei ketinate nuomotis automobilį, paprašykite kelionių agentūros padėti sudaryti lankytinų vietų maršrutą. Jei planuojate naudotis viešuoju transportu, pasidomėkite atsiskaitymo sistemomis – kai kuriose šalyse perkant bilietus iš anksto internetu jie kainuoja pigiau.

Pasirūpinkite saugumu. Nenuvertinkite paprastų apsaugos priemonių, pavyzdžiui, spynelės ant lagamino – maža investicija leis išvengti didelių nemalonumų. Atostogų metu norėdami būti tikri dėl namuose palikto automobilio saugumo, įsigydami kelionę iš „Tez Tour“ tuo pačiu užsisakykite ir automobilio stovėjimo paslaugą.

Susitvarkykite namus. Planuojant kelionę iš anksto paprasčiau susitarti su artimaisiais, draugais ar kaimynais, kad pasirūpintų Jūsų augintiniais, palaistytų gėles, išimtų korespondenciją iš pašto dėžutės. Išvykdami susitvarkykite namus – grįžus iš kelionės mažiausiai norėsis imtis namų ruošos.

Laukite komfortiškai. Kad skrydžio laukimas oro uoste neprailgtų, Vilniaus oro uosto elektroninėje parduotuvėje arba pasirinktoje kelionių agentūroje iš anksto užsisakykite VIP paslaugas – greitąją patikrą (spartesnis ir patogesnis būdas atlikti aviacinio saugumo keleivių patikrą Vilniaus oro uoste) ir galimybę skrydžio laukti VIP erdvėje su jaukiu interjeru, kavine, darbo kambariu ir poilsio sale su palydovine televizija bei garso įranga.

Pasirūpinkite maitinimu. Kad atvykę į kelionės vietą nesijaustumėte pavargę, išalkę ir nereikėtų lėkti ieškoti pirmos pasitaikiusios užkandinės, pravartu iš anksto pasirūpinti maitinimu lėktuve. Jums tereikės užsisakant kelionę pasirinkti pietus, pusryčius ar vakarienę iš gausaus puikiausių patiekalų meniu. Atostogos Jums – ilgai laukta šventė? Pažymėkite ją pakeldami taurę putojančio gėrimo, ją taip pat galima užsisakyti iš anksto.

Nustebinkite artimuosius. Įtemptas gyvenimo ritmas ne visada leidžia pasirūpinti artimaisiais kaip pridera, todėl vykdami atostogų kartu negailėkite staigmenų ir malonių žodžių vieni kitiems. Minite svarbią progą? Pradžiuginkite artimąjį malonia staigmena pasinaudodami nemokama išankstinio užsakymo paslauga – lėktuvo įgulos pasveikinimu. Norisi palepinti ypatingu dėmesiu? Iš anksto užsisakykite palydą į viešbutį prabangiu automobiliu ar dar prieš svečiams įžengiant į kambarį paruošiamą gėlių, vaisių krepšelį arba solidaus gėrimo butelį.

Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas
Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas

Planuojate įmonės išvyką? Patikėkite ją „Tez Tour“!

Išvažiuojamosios konferencijos, seminarai klientams, darbuotojams ar partneriams, komandos šventės užsienyje – kelionių organizatorius „Tez Tour“ apgalvos viską. Siūlome itin daug papildomų paslaugų: nuo vietų lėktuve bei viešbučio kambarių užsakymo iki salės ir konferencijai būtinos įrangos nuomos, šventinės vakarienės organizavimo ar net dekoravimo detalių bei specialios vakaro programos užsakymo. Geriausiai pažinčiai su šalimi siūloma asmeninio gido paslauga.

Taip pat siūlome ypatingas sutikimo paslaugas oro uoste – pavyzdžiui, su šampanu ar vaišėmis. O platus „Tez Tour“ atstovybių autoparko pasirinkimas leis rinktis nuo prabangių limuzinų iki patogių autobusų.

Planuojantiems iš anksto – „Tez Tour“ vasaros pasiūlymai

Susipažinę su patarimais, kaip tinkamai susiplanuoti poilsį nekantraujate juos išmėginti? Neapsiribokite žiemos sezonu ir jau dabar pradėkite rinktis, kuri „Tez Tour“ siūloma vasaros atostogų kryptis dovanos Jums gražiausias akimirkas!

Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas
Kokybiško poilsio paslaptis – išankstinis planavimas

Turkija

Lietuvių tarpe jau daug metų populiariausia atostogų kryptis Turkija vertinama dėl savo turtingos istorijos, įspūdingos architektūros, puikios aptarnavimo kokybės ir fantastiško klimato. Turkija – daugybę istorinių kovų išgyvenusi šalis, tad joje išsibarsčiusi krūva kvapą gniaužiančių senovinių rūmų ir pilių griuvėsių. Čia galima mėgautis pasiplaukiojimu jachta palei Viduržemio jūros pakrantę, maudytis turkio spalvos vandenyje. Mėgstantys aktyvų laisvalaikį gali nardyti arba dviračiu pasivažinėti po kalnus.

Bulgarija

Bulgarija garsėja vaizdingu kraštovaizdžiu ir gamtos grožiu. Poilsiautojams iš Lietuvos šalis pasiūlyta palyginti neseniai, tačiau iš lūpų į lūpas jau sklinda kalbos apie puikias sąlygas poilsiui: svaigų kraštovaizdį, gardų tradicinį maistą, draugiškus žmones. Kurortuose gausu neseniai pastatytų prabangių viešbučių ir SPA centrų, kuriuose galima pasilepinti.

Italija

Italijai priklausanti Sardinijos sala, ateinančio „Tez Tour“ vasaros sezono naujiena – viena rečiausiai apgyvendintų Italijos regionų (1,6 mln. gyventojų), kur neišvysite Italijoje įprasto turisto šurmulio, bet Jus pasitiks salos malonus klimatas, įstabūs paplūdimiai su ramiomis įlankomis bei skardžiais. Viduržemio jūros regiono virtuvė greitai padės atsipalaiduoti ir pasijusti tarsi atsidūrus rojaus kampelyje. Sostinėje Kaljaryje galima pasivaikščioti istoriniu senamiesčiu Castello, aplankyti romėnų amfiteatras, Šv. Eulalijos bažnyčios požemį.

Graikija

Vakarų civilizacijos lopšys Graikija garsėja ne tik išraiškingomis tradicijomis ir kultūros objektais, bet ir spalvų ir gamtos harmonija. Kretos saloje galima rasti gausybę prabangių viešbučių ir senovinių paminklų, o strėlės antgalio formos Rodo salos naktinis gyvenimas yra ypač įvairus, čia gausu pasilinksminimo vietų, klubų, kazino ir naktinių barų, atidarytų visą naktį. Rodą renkasi ir jėgos aitvarų sporto mėgėjai. Korfu sala, šio sezono „ Tez Tour“ naujiena – dėl savo kontrastingumo traukia įvairaus poilsio mėgėjus. Šiaurėje galima rasti akmenuotus nuošalius paplūdimius ir ramius žvejų kaimelius, o pietuose – smėlėtus paplūdimius kartu su viešbučiais ir kitomis turistams skirtomis pramogomis.

Ispanija

Tai aistringa šalis, pratrūkstantis energingais miestais, margu peizažu, smėlėtais paplūdimiais ir įvairiomis salomis. Kelionę ir nuotraukas nuspalvins viešnagė architektūros genijaus Antonio Gaudi transformuotoje Barselonoje, apsilankymas flamenko koncerte ar tradicinėje šventėje, kurių šioje šalyje gausu. Didžiuosiuose Ispanijos miestuose kasmet kuriasi naujos stilingos meno galerijos, prabangūs barai ir jaukios kavinukės, o pajūrio miestai padovanos gražiausius peizažus. Trokštantiems įsimintinų vakarėlių ir pulsuojančio naktinio gyvenimo rekomenduojama atostogoms pasirinkti Ispanijai priklausančią Maljorkos salą.

Tez tour nuotr.
Tez tour nuotr.

Egiptas

Vienos seniausių pasaulio civilizacijos gimtinė Egiptas, gausus senovės istorijos monumentų. Leidžiantis kruizu Nilu galima pasigrožėti besidriekiančiomis dykumomis, šventyklomis ir antkapiais. Nuotykių mėgėjams patiks jodinėti kupranugariais per dykumą arba pasikinkyti keturračius motociklus. Nardymas viso pasaulio nardymo ekspertų ir mėgėjų dievinamoje Raudonojoje jūroje galėtų tapti puikiu atostogų akcentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius