Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kone rojus žemėje: Maljorka – tiesiog fantastiškai graži

Maljorka – tarsi žodžio atostogos sinonimas. Tačiau atostogas Maljorkoje nebūtina įsivaizduoti tik tokias, kai dienos nerūpestingai bėga kaitinantis paplūdimyje, o naktys leidžiamos pašėlusiuose vakarėliuose po atviru dangumi. Žinoma, tai atributai, be kurių dažnas žmogus poilsio šiltuosiuose kraštuose neįsivaizduoja. Tačiau šioje saloje yra kur kas daugiau dalykų, paliekančių išskirtinius ir ilgai nepamirštamus įspūdžius, rašoma pranešime spaudai.
Paplūdimys
Paplūdimys / „Tez Tour“ nuotr.

Valdemosa

„Tez Tour“ nuotr./Valdemosa
„Tez Tour“ nuotr./Valdemosa

Mažą kalnų miestelį Valdemosą pianino virtuozas Frederikas Šopenas praminė gražiausia vieta žemėje. Tramuntanos kalnų apsuptyje įsikūrusio miestelio gatvės ir namų fasadai grįsti akmenimis ir tiesiog skęsta gėlėse bei žalumoje. Kai vienu metu pražysta apelsinų, migdolų ir granatų medžiai, Valdemosa virsta kone rojumi žemėje.

Formentoro iškyšulys

„Tez Tour“ nuotr./Formentoro pusiasalis
„Tez Tour“ nuotr./Formentoro pusiasalis

Kai kurie kelionių žurnalai ir gidai būtent šią vietą įvardyja kaip gražiausią saloje. Prie serpantinų apžvalgos aikštelių besidriekiančios eilės žmonių, norinčių pasiekti ant kalvos stūksantį švyturį, leidžia tuo įsitikinti.

„Stovint ant skardžių nebekyla dvejonių ir dėl to, kodėl Formentoro pusiasalis vietinių yra vadinamas vėjų susitikimo vieta – jie čia išties siautulingi. Kyla klausimas, kas kvapą gniaužia labiau: stichija, nuo skardžių atsiveriantis grožis ar ramybės jausmas, žvelgiant į galingas viršūnes“, – sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadybininkė Agnė Paulavičiūtė.

Sa Calobros slėpiniai

„Tez Tour“ nuotr./Sa Calobra serpantinai
„Tez Tour“ nuotr./Sa Calobra serpantinai

Važiavimas Maljorkos serpantinais juntant kiek padažnėjusį širdies plakimą tikrai bus išskirtinis atostogų potyris, ypač jei serpantinais keliaujama pirmą kartą. Kylant vingiuotais keliais, galima stebėti panoramas, o jų gale laukia kažkas įspūdingo ir šis pažadas tik dar labiau sustiprins kelionės prisiminimus. Sa Calobros apylinkės ir garsusis kanjonas Torrent de Pareis ilgam įsirėš atmintyje. Leistis kanjonu į žygį pėsčiomis link įstabios Sa Calobros įlankos – tai vyšnia ant torto, kai tyrinėjamas maljorkietiškos gamtos grožis.

Botanikos sodas „Botanicactus“

„Tez Tour“ nuotr./Kaktusų sodas
„Tez Tour“ nuotr./Kaktusų sodas

Prieš 30 metų atidarytame pirmajame Balearų salyne botanikos sode – 150 000 m2 bendro ploto, iš kurių 40 000 m2 užima daugiau nei 400 kaktusų ir sukulentų rūšių. „Nors tai ir nenatūralus gamtos turtas, viskas pasodinta žmogaus rankomis, aplanko jausmas, kad bandai aprėpti Meksikos dykumoje plytinčią įvairiausių dydžių, formų, spalvų ir pačių keisčiausių ypatybių turinčių augalų plantaciją. Tikrai neįprastas vaizdas prie lietuviško beržo pripratusiai akiai“, – šypsojosi „Tez Tour“ atstovė.

Sostinė Palma

„Tez Tour“ nuotr./Palma, Maljorka
„Tez Tour“ nuotr./Palma, Maljorka

Vos už 15 km nuo jos yra kurortinė zona, kuriai priklausančius Plaja de Palmą, Arenalį ir Kan Pastilją galima apvažiuoti dviračiu, gėrintis idilišku palmių eilių ir balto smėlio deriniu. Sugrįžę į Palmą, palikite miesto žemėlapį namuose ir leiskitės į klajones jaukiomis gatvelėmis – atsidursite vis gražesniame sode, parke ar skverelyje.

Beveik į bet kurią ekskursiją po salos sostinę bus įtraukta apžvalginė Belverio pilies aikštė. Žvelgiant nuo jos tolyn, ko gero, galvoje kirbės vienintelė mintis: Maljorka – tiesiog fantastiškai graži. Sakoma, kad ji yra visos Ispanijos atspindys, tik... maždaug 140 kartų mažesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius