Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusas: Vokietijos zoologijos sodui vienus gyvūnus gali tekti sušerti kitiems

Zoologijos sodai, kurie paprastai per Velykų atostogas būna pilnutėliai nuo žmonių, dabar karantine yra susidūrę su sudėtinga situacija ir prašo paaukoti pinigų. Vieno Vokietijos sodo direktorė net prisipažino, kad vienus gyvūnus gali tekti sušerti kitiems – kad tik zoologijos sodas išliktų, rašo BBC.
Uždarytas Berlyno zoologijos sodas
Uždarytas Berlyno zoologijos sodas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes sudarėme sąrašą gyvūnų, kuriuos gali reikėti paskersti pirmiausia“, – Vokietijos „Die Welt“ sakė Noimiunsterio zoologijos sodo vadovė Verena Kaspari.

Ji pabrėžė, kad vienų gyvūnų paaukojimas dėl kitų būtų tik paskutinė išeitis – ir labai nemaloni. Tačiau net ir tokios drastiškos priemonės neišspręstų visų finansinių problemų.

Direktorė teigė, kad ruoniams ir pingvinams kasdien reikia didelių kiekių šviežios žuvies. „Jeigu situacija iki to privestų, aš geriau įvykdysiu gyvūnų eutanaziją, o ne leisiu jiems badauti, – pareiškė V.Kaspari. – Blogiausiu atveju mums tektų vienus gyvūnus sušerti kitiems.“

V.Kaspari valdomas zoologijos sodas priklauso asociacijai, nepatenkančiai į sąrašą mažų verslų, kuriems per nepaprastąją padėtį valstybė suteikia paramą. Ji skaičiuoja, kad šį pavasarį bus prarasta apie 175 tūkst. eurų pajamų.

Zoologijos sodai prašo žmonių aukų, jie taip pat bendrai kreipėsi į valdžią dėl 100 mln. Eur vertės paramos. Vokietijos nacionalinė zoologijos sodų asociacija teigia, kad zoo sodai, priešingai nei kiti verslai, negali užmigti žiemos miegu ir sumažinti savo išlaidas. Gyvūnus vis tiek reikia prižiūrėti, maitinti, daliai jų palaikyti virš 20 C temperatūrą.

Asociacijos vadovas Jörgas Junholdas skaičiavo, kad per savaitę karantino zoologijos sodas Vokietijoje vidutiniškai netenka apie 500 tūkst. Eur apyvartos.

„Gyvūnai ilgisi žmonių“

Berlyno zoologijos sodas turi dvi naujagimes pandas, bet jų lankytojai gyvai negali pamatyti – tik internete. „Jos labai mielos. Mes nuolat galvojam, kad lankytojai turėtų jas pamatyti gyvai. Nenorime, kad pandos užaugtų iki tol, kol galėsime atsidaryti“, – DPA sakė zoologijos atstovė spaudai Philine Hachmeister.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Uždarytas Berlyno zoologijos sodas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Uždarytas Berlyno zoologijos sodas

Perspėjama, kad krizė turi emocinių pasekmių ir kai kuriems gyvūnams, nes jiems trūksta paprastai iš lankytojų sulaukiamo dėmesio. Ph.Hachmeister paminėjo beždžiones, kurioms ypač patinka stebėti žmones.

Ji pasakojo, kad ruoniai ir papūgos taip pat nuolat domisi lankytojais, tad dabar šiems gyvūnams yra labai nuobodu.

Praėjusią savaitę ir Maskvos zoologijos sodas paminėjo, kad dviems jų didžiosioms pandoms „kažko trūksta“. „Jos pradėjo žymiai aktyviau reaguoti į kiekvieną žmogų, kuris tik praeina pro jas“, – sakė jo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius