Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Koronavirusu sergančius vaikus gydanti medikė: jei rūpinatės savo vaikais – atostogų kol kas atsisakykite

Artėjant vasarai vis daugiau galvojame apie atostogas. Nors pandemija tebesitęsia, nemaža dalis lietuvių jau buvo paskiepyti bent pirmąja vakcina ir jaučiasi drąsiau dėl kelionių net į užsienį. Bet ką daryti, jeigu tėvai turi imunitetą, tačiau nori keliauti su vaikais, kurie nei persirgę, nei paskiepyti?
Vaikų reanimacijoje
Vaikų reanimacijoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvoje skiepyti vaikų greitu metu neplanuojama, tad ir keliauti su jais – vis dar labai rizikinga. Nors anksčiau buvo pasirodę duomenų, kad vaikai rečiau užsikrečia koronavirusu ir perserga juo lengviau, šis teiginys dar nėra visiškai įrodytas.

Santaros klinikų Pediatrijos centro Vaikų infekcinių ligų skyriaus vedėja, dr. Inga Ivaškevičienė, dirbanti su COVID-19 sergančiais vaikais, sako, kad gali patvirtinti tik tai, jog užsikrėtę nepilnamečiai jos klinikoje dažniausiai serga lengva arba vidutine forma. Paklausta, o ką daryti keliauti norintiems tėvams, kol vaikai dar neskiepyti, gydytoja pataria dar palaukti, nes pandemijos situacija Lietuvoje vis dar bloga. Vaikų gydytoja sako suprantanti, kad žmonės išsekę emociškai, tačiau taip pat neslepia, kad klausimai apie keliones medikus mažų mažiausiai erzina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius