Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritus kelionių paklausai, „Eurostar“ kreipėsi į JK vyriausybę prašydama valstybės paramos

Nuo koronaviruso pandemijos smarkiai nukentėjusi Europos geležinkelių operatorė „Eurostar“ paragino Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybę suteikti jai tokią pačią finansinę paramą, kokia buvo suteikta oro linijų bendrovėms, kad galėtų išvengti žlugimo.
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos valstybinės geležinkelių operatorės SNCF, valdančios dalį „Eurostar“, vadovybės narys Christophe'as Fanichetas penktadienį pareiškė, kad Londone įsikūrusi bendrovė atsidūrė „itin kritinėje padėtyje“, kai žlugo kelionių tarp Didžiosios Britanijos ir Europos žemyno paklausa.

Didžiosios Britanijos verslo atstovai penktadienį taip pat paraginimo JK vyriausybę padėti vežėjai.

„Atsižvelgdami į tai, kad vyriausybė suteikė paskolas oro linijų bendrovėms, dar kartą prašome išplėsti šią paramą ją taikant ir tarptautiniam greitųjų geležinkelių transportui, kurį labai paveikė pandemija“, – sakoma „Eurostar“ pranešime.

„Be papildomo vyriausybės finansavimo kyla reali rizika „Eurostar“ – žaliųjų vartų į Europą – išlikimui, nes dabartinė padėtis yra labai rimta“, – priduriama pareiškime.

Atskirai JK Transporto departamentas pažymėjo pripažįstantis „reikšmingus finansinius iššūkius, su kuriais susiduria „Eurostar“ dėl COVID-19, ir beprecedentes aplinkybes, su kuriomis šiuo metu susiduria tarptautinė kelionių pramonė“.

Nors jis nepaminėjo prašymo skirti paskolų, departamentas teigė, kad ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su „Eurostar“ siekiant „saugaus tarptautinių kelionių atsigavimo“.

55 proc. „Eurostar“ akcijų priklauso SNCF, 30 proc. – Kanados fondų valdytojai CDPQ, 10 proc. – Didžiosios Britanijos fondui „Hermes Infrastructure“, o 5 proc. – Belgijos geležinkelių operatorei SNCB.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius