Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizė – geriausias metas kelionėms

Manote, kad 2008 m. buvo patys prasčiausi kelionių verslui? Klystate. Pirmieji šių metų duomenys rodo, kad vien per sausį kelionių ir viešbučių užsakymų rekordiškai sumažėjo net Las Vegase, į kurį turistai plūsdavo didžiausių ekonominių nuosmukių metais, rašo Independent Traveler.
Keliavimas
Keliavimas / Photos.com
Temos: 2 Kelionės Verslas

Praktiškai visi turizmo sektoriai šiuo metu išgyvena pačius sunkiausius laikus, o prasčiausios dienos dar prieš akis.

Dabar visi koziriai yra galinčių sau leisti keliauti klientų rankose. Kelionių bendrovės vilioja žmones nemokamomis nakvynėmis Disneilende, kambariais geriausiuose Niujorko, Las Vegaso, Havajų viešbučiuose vos už 100 dolerių. Avialinijos jau pradėjo konkurencinį kainų karą, vasarį numatomos didžiausios nuolaidos vasaros sezono skrydžiams.

Pasinaudojus šia situacija, atostogas galima praleisti išleidžiant žymiai mažiau pinigų ir įsigyjant keliones, apie kurias seniai ar tik svajojote.

Pasinaudojus šia situacija, atostogas galima praleisti išleidžiant žymiai mažiau pinigų ir įsigyjant keliones, apie kurias seniai ar tik svajojote.

Jeigu anksčiau kelionės buvo perkamos užmerktomis akimis, šiandien svarbu rinktis išmintingai. Pasinaudoję keliais patarimais, sutaupysite pinigų ir įsigysite tokią kelionę, kurios nebūtumėte sau leidę anksčiau.

1. Užsisakę kelionę dar kartą patikrinkite jos kainą

Kai kurios bendrovės savo klientams garantuoja, kad jeigu po kelionės įsigijimo jos kainą sumažės, pirkėjas atgaus dalį ar visą kainos skirtumą. Avialinijos dažniausiai netaiko tokios politikos, tačiau viešbučiai, automobilių nuomos, kruizinių laivų kompanijos ir pramogų parkai, tikėtina, bus žymiai sukalbamesni.

2. Pagalvokite apie savo svajonių atostogas

Šiuo metu atpigo kelionės į Disneilendą, Havajus, Karibų salas, Las Vegasą – vietas, kuriose daugelis svajoja praleisti atostogas. Paieškas verta pradėti nuo tų kurortų, kurie yra patys lankomiausi. Čia gausu viešbučių, kurie krizės metu stovi pustuščiai.

Ant vandenyno kranto įsikūrusių viešbučių Havajuose kainos nukrito iki 100 dolerių nakčiai. Už keturių žvaigždučių apartamentus Las Vegase prašoma 85-125 dolerių. Majamyje kainos tokios kaip 1975 m. Nakvynė geruose viešbučiuose dabar kainuoja tiek, kiek anksčiau mokėdavote moteliuose ar atokiose vietose esančiuose viešbučiuose.

Dabar išsinuomoti jachtą Karibuose ar vilą Europoje galima pigiai kaip niekad. Jeigu jūsų biudžetas leidžia, netaupykite, – tai pats palankiausias metas padaryti tai, apie ką tik svajojote.

3. Tikėkitės daugiau

Jeigu anksčiau užsisakydavote kambarius toliau nuo paplūdimio esančiuose pigesniuose viešbučiuose, dabar už tą pačią kainą galite gyventi grožėdamiesi vandenynu.

Rezervuodami kambarius, pasiteiraukite kainų ir ar galėtumėte už tą pačią sumą gauti geresnius apartamentus.

Neapsiribokite vien geresniais viešbučiais. Ilsėdamiesi Havajuose galite keliauti po aplink išsibarsčiusias salas. Skrydžiai šiame salyne dabar kainuoja mažiau nei 30 dolerių – pigiau nei laivu.

4. Keliones užsisakykite tiesiogiai

Nors internete galima rasti daugybę specialių pasiūlymų, nemaža jų dalis internete nėra skelbiami. Tiesiog paskambinkite į viešbutį, kuriame jums iš karto pateiks turimus geriausius pasiūlymus.

Kai kurios kelionių kompanijos dėl dažnai besikeičiančių nuolaidų ir kitų priežasčių nespėja atnaujinti informacijos internete, todėl geriausias būdas pirkti yra telefonu. Tiesa, šis patarimas negalioja nuomojantis automobilį.

5. Reikalaukite papildomų paslaugų

Dauguma kelionių organizatorių šiuo metu siūlo įvairiausių papildomų paslaugų, todėl nepamirškite pasiteirauti apie nemokamus pusryčius, vėlyvą išsiregistravimą, galimybę nemokamai naudotis SPA centru ir panašiai.

6. Pasitikrinkite savo skrydžius

Per pastaruosius kelis mėnesius padažnėjo atvejų, kai avialinijos iš anksto nepraneša keleiviams apie pasikeitusį skrydžio laiką. Todėl prieš važiuojant į oro uostą patartina savarankiškai pasitikrinti, ar skrydis įvyks numatytu laiku.

7. Kai kurias paslaugas užsisakykite kuo vėliau

Turint omenyje, kad ekonominė padėtis dar prastės, kainos taip pat kris, daugės paskutinės minutės pasiūlymų. Tai galioja automobilių nuomai, pramogų parkų bilietams, kai kuriems savaitgalių skrydžiams.

8. Įsigykite kelionės draudimą

Esant nenuspėjamai situacijai oro bendrovių rinkoje, draudimas gali apsaugoti jus nuo daugybės nemalonumų. Įsiskaitykite, ar draudimas padengs patirtus nuostolius oro kompanijos bankroto, skrydžių atšaukimo ar finansinių įsipareigojimų nevykdymo atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius