Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur Graikijoje rasti pakrantę, atrodančią kaip iš kitos planetos

Kurios pakrantės Graikijoje jus vilioja labiau – smėlėti paplūdimiai ar dramatiški uolėti skardžiai? O ar esate aplankę ryškios geltonai rudos spalvos pajūrį, kurio uolienos privers pasijusti lyg Marse?
Lemno sala Graikijoje
Lemno sala Graikijoje / 123rf.com nuotr.

Graikijos sala Lemnas – dar turistų neatrasta. Net ir vasaros įkarštyje galima rasti paplūdimį, kuris nėra prigrūstas poilsiautojų. O jų čia saloje – daugiau nei šimtas, ir daugumą į šiltą ir smaragdinę jūrą nuveda idiliška smėlėta pakrantė.

Tačiau Lemnos sala gali pasiūlyti ir kai ką labiau ypatingo – peizažą, primenantį per filmus matytas kitas planetas. Taip pat – ir legendą apie ugnies dievą Hefaistą.

Ji pasakoja, kad Dzeuso ir Heros sūnus Hefaistas Lemno saloje atsidūrė po to, kai tėvai išvijo jį iš Olimpo kalno. Būtent čia jis išmoko ugnies apdribimo amato.

Vieta tam tikrai ideali. Kadaise čia stūksojo galingi ugnikalniai, kurie spjaudė lavą. Jų jau seniai nėra, tačiau kas liko po jų – tai išskirtinės, įdomios uolos.

123rf.com nuotr./Lemno sala Graikijoje
123rf.com nuotr./Lemno sala Graikijoje

Vietiniai šias uolienas vadina „faraklo“ arba „fragokefala“ – plikėmis arba plikomis galvomis. Nesunku suprasti, kodėl – po plikas kalvas čia išsibarstę gelsvai rudi rutuliai. Sustingusi lava čia yra amžiams įgavusi ir kitas keistas formas: atrasite nuo bangų iki spiralių.

Šį paplūdimį rasite šiaurinėje salos dalyje, už Poliochni gyvenvietės (kuri yra seniausias neolitinis miestas Europoje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius