Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur ir kaip lietuviams labiausiai patinka keliauti?

Lietuviai kasmet vis daugiau keliauja asmeniniais tikslais – leisti laisvalaikio, poilsiauti, atostogauti, lankyti giminių ir draugų, gerinti sveikatos, apsipirkti ir pan.
Ekskursija Šventyklos ir Ankola miestas
Ekskursija Šventyklos ir Ankola mieste / Novaturo nuotr.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2012 m. sausio–rugsėjo mėnesiais net 81,9 proc. (1110 tūkst.) visų kelionių į užsienį sudarė asmeninės kelionės, trukusios ilgiau nei vieną naktį. Šis skaičius, lyginant su 2011 m. tuo pačiu laikotarpiu, užaugo 11,7 proc.

Verslo reikalais lietuvių turistai keliavo kur kas mažiau – 18,1 proc. arba 244,7 tūkst. turistų, tačiau ir tokių kelionių skaičius užaugo net 23,6 proc.

Praėjusiųjų metų statistika rodo, kad kelionių agentūras renkasi tie keliautojai, kuriems ypač rūpi kelionės saugumas, patikimumas ir atostogos be jokio vargo. 2012 m. sausį–rugsėjį populiariausios šalys, į kurias per kelionių organizatorius ir agentūras išvyko lietuvių turistai buvo Turkija (24,6 proc.), Graikija (9,2 proc.), Ispanija (6,7 proc.), Egiptas (6,5 proc.) ir Italija (6,2 proc.), teigiama Lietuvos statistikos departamento ataskaitose.

Kelionių organizatoriaus „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis teigia per praėjusius metus pastebėjęs kelis kelionių planavimo įpročių pokyčius: „Žmonės nebelaukia paskutinės minutės pasiūlymų. Savo keliones vis daugiau klientų ima planuoti iš anksto ir jų įsigijimu rūpintis likus daugiau nei keliems mėnesiams iki suplanuotų atostogų.

Tai pagrindžia didėjantys išankstiniai vasaros ir žiemos poilsio kelionių pardavimai. Taip pat pastebėjome kelionių planavimo šventiniu laikotarpiu tendenciją.

Žmonės drąsiau renkasi keliones per šventes. Pavyzdžiui, Kalėdas ir Naujuosius metus vis daugiau keliaujančiųjų pasitinka šiltuosiuose kraštuose – ypač populiarėja atostogos Egipto kurortuose – ir pažintinėse kelionėse po Europos sostines. Žinoma, labai mėgiamos šalys yra ir Indija, Tailandas, Jungtiniai Arabų Emyratai. Šeimos su vaikais renkasi keliones į Laplandiją, norėdami susitikti su suomišku Kalėdų Seneliu.“

Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė teigė, kad šiais metais dar daugiau dėmesio bus skiriama teikiamos paslaugos kokybei: „Nors dalis žmonių bando keliauti savarankiškai, bet, kaip žinia, jie ne visada sutaupo tiek, kiek tikėjosi, arba kelionė ne visada būna kokybiška ir atitinka lūkesčius. Mūsų strategija ir tikslas – susikoncentruoti į kokybiškai organizuotą visą kelionės paketą“.

Šiemet kelionių organizatorius „Tez Tour“ plečia populiariausių krypčių pasiūlą ir kurortuose, ir viešbučiuose. „Visuomenės nuomonės tyrimai atskleidžia, kad lietuvių keliavimo kryptys nekinta – populiarumo viršūnėje jau daug metų karaliauja Turkija, Egiptas, Ispanija.

Atsižvelgdami į šiuos rodiklius, nesistengiame naujai atrasti dviračio, juolab, kad Turkijoje veikia mūsų įmonių grupei priklausantis viešbučių tinklas „Amara“, pelnęs ne vieną tarptautinį apdovanojimą, pripažintas turizmo specialistų. Tai leidžia atostogautojams pasiūlyti optimalų kainos ir kokybės santykį“, – kalbėjo I.Aukštuolytė.

Visi naujausi kelionių organizatorių maršrutai jau po trijų savaičių bus pristatyti vasario 1–3 d. startuosiančioje kelionių, pramogų ir sporto parodoje „Adventur“.

Parodos vadovė Dovilė Zapkutė įsitikinusi, kad parodoje pačių naujausių keliavimo tendencijų ras absoliučiai visi keliaujantys: ir šeimos su vaikais, ir poros, ir piligrimystės kelių ieškantys vienišiai, ir verslo, meno, kultūros atstovai.

Parodoje veiks keturios rubrikos: „Atrask pasaulį“, „Paragauk pasaulio“, „Pažink Lietuvą“, „Poilsiauk aktyviai“ ir visas tris dienas lankytojų lauks diskusijų bei susitikimų platforma „Kelionės – mano gyvenimo būdas“, kur įspūdžiais ir patarimais dalinsis žymūs Lietuvos žmonės ir patyrę keliautojai.

Parodą „Adventur“ organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO. Paroda vyks vasario 1–3 dienomis LITEXPO centre.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius