Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur pavasarį keliauti su vaikais siūlo kelionių organizatoriai?

Turizmo sektoriuje pavasaris – tradicinis velykinių kelionių metas, kai dėl savaitės mokyklinių atostogų į šilumą garantuojančius užsienio kurortus galima išvykti su visa šeima. Keliauti ten, kur saulė ir maudynėms įšilusi jūra ar bent baseinai, nors ir kantriai vykdant visus pandemijos padiktuotus saugumo reikalavimus, įkvepia ir vaizdas už lango – šiemet galime tik spėlioti, ar ant Velykų stalo jau turėsime žibučių, ar vis dar gremšime automobilius nuo ledų.
Atostogos su šeima
Atostogos su šeima / Tez Tour nuotr.

Į Egiptą – vasariškos šilumos ir viešbučių paslaugų

Jau įsibėgėjusią vasarą garantuotai rasite Egipte. Dienos temperatūra balandį čia laikosi ties 25–28 laipsniais šilumos, vandens – ties 21–23, tad tinka ir maudytis, ir lepintis saulės voniomis.

Ne veltui viena populiariausių turizmo atšakų Egipte yra taip vadinamasis „Sand and Sea“ (smėlis ir jūra) arba poilsinis, paplūdimio turizmas, kuomet keliautojus iš viso pasaulio privilioja tiesiog geras klimatas – garantuota vasariška šiluma ir jokių lietų nešančių debesų.

„Vertinant iš lietuviško klimato perspektyvos, Egipte žiemos tiesiog nėra, tad baimintis kiek vėsesnių pavasario orų – tikrai neverta. Dėl malonaus klimato ištisus metus Egiptas yra itin paklausi kryptis tarp keliaujančiųjų su mažais vaikais ar net kūdikiais, – sakė Inga Aukštuolytė, Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė. – Šalia klimato, Egipto kaip turistinės krypties stiprybė yra viešbučiai, kurie, skirtingai nei didžiuma Europos šalių, turi itin dideles teritorijas, tad sukuriama ištisa poilsiui pritaikyta infrastruktūra, siūlomas didelis paslaugų pasirinkimas“.

Didieji Egipto viešbučiai savo teritorija ir infrastruktūra primena kone ištisus kurortinius miestelius – dažnas poilsiautojas prisipažįsta, jog per atostogas nė neapeina visos viešbučiui priklausančios teritorijos. Joje – ne tik apgyvendinimui skirti kambariai, apartamentai ar vilos, bet ir lauko bei vidaus restoranai, kavinės ir barai, parduotuvės, sporto salės, grožio salonai ir SPA centrai, baseinai, vaikų žaidimų aikštelės ir daugybė kitokių suaugusiems ir vaikams skirtų pramogų. Jei viešbutis įsikūręs pirmoje juostoje prie jūros, jis būtinai turės nuosavą prižiūrėtą, išpuoselėtą paplūdimį su gultais, skėčiais, gelbėtojais ir visomis kitomis paplūdimio paslaugomis bei pramogomis.

Tez Tour nuotr./Egiptas - nardytojų rojus
Tez Tour nuotr./Egiptas - nardytojų rojus

„Beje, Egipte stipriai išvystytas žemės ūkis, tad ir ant restoranų švediškų stalų – daug vietoje užaugintos, pietų saulėje sunokusios, produkcijos: vaisių ir daržovių,“ – sakė kelionių organizatoriaus atstovė.

Į Tenerifę – žalumos ir pramogų parkų!

Dar viena šilumą garantuojanti kryptis Velykų atostogoms – Kanarų sala Tenerifė. Balandį dienos temperatūra čia siekia 23 laipsnius šilumos, o vanduo laikosi ties 20 laipsnių. Tenerifės salos išskirtinumas – žaluma, kurią rasite tiek Atlanto vandenyno skalaujamose pakrantėse, tiek ir salos viduje, kildami link salos pasididžiavimo – Teidės ugnikalnio.

„Tenerifė, dar vadinama amžinojo pavasario sala, yra ištisus metus žydinti ir ne per karšta, mat salą nuolat gaivina nuo vandenyno sklindantis lengvas vėjelis. Tenerifė – jau europinė kryptis, todėl mūsų keliautojams viskas puikiai atpažįstama, lengva orientuotis ir saugu: valiuta – euras, didžiuma vietos gyventojų pakankamai laisvai kalba angliškai, restoranuose meniu – lengvai suprantami, yra ir europiečio skoniui įprastų patiekalų, kas itin svarbu keliaujant su vaikais,“ – sakė ir pati ne kartą Tenerifėje su visa šeima atostogavusi I.Aukštuolytė.

Tenerifė tinka keliauti su bet kokio amžiaus vaikais. Jei prioritetas – paplūdimys, ieškokite viešbučio, įsikūrusio pakrantėje, pavyzdžiui, prie populiariausių pietinėje salos dalyje esančių Los Kristianoso, Plaja de las Amerikas paplūdimių. Jei apsistosite didesniame mieste, iki paplūdimio galėsite nuvykti viešuoju transportu ar išsinuomotu automobiliu, arba mėgausitės viešbučių baseinais.

„Po Tenerifę keliauti saugu ir paprasta, geri keliai, smagūs miestai, taip pat yra vandens atrakcionų ir gamtos parkų, kurie pritaikyti šeimoms su vaikais, pvz., garsusis „Siamo“ vandens parkas ar „Loro“ papūgų parkas, salos centre yra Teidės ugnikalnis, o aplink ją – didžiulis nacionalinis parkas, tad sala tinka ir su jau ūgtelėjusiais vaikais, norinčiais ne tik pramogų, bet ir pakliauti,“ – rekomendavo I.Aukštuolytė.

Tenerifė, kaip ir visa Ispanija, krikščioniškas ir katalikiškas kraštas, tad jei per Velykų atostogas apsistosite didesniame mieste ar tiesiog į jį nuvyksite išsinuomotu automobiliu ar autobusu, galėsite pasigrožėti įvairiomis religinėmis eitynėmis ar paragauti tradicinio šios šventės patiekalo – spurgų su anyžiais.

Į Turkiją – tikrų šeimyninių atostogų!

Nuo balandžio atnaujinti ilgai laukti užsakomieji skrydžiai į Turkiją. „Atostogoms Turkiją renkasi apie pusė poilsiautojų iš Lietuvos, tad ši kryptis – itin paklausi, – sakė „Tez Tour“ atstovė. – Kaip ir Egipto, Turkijos stipriosios pusės yra klimatas ir puikiai išvystyta poilsinio turizmo infrastruktūra – kurortų, viešbučių paslaugos. Ne veltui nemenka dalis poilsiautojų per savo atostogas ne tik kad kasmet renkasi tą pačią šalį – Turkiją, bet ir apsistoja tuose pačiuose jiems patikusiuose viešbučiuose“.

Tez Tour nuotr./Turkija laukia poilsiaujančių šeimomis
Tez Tour nuotr./Turkija laukia poilsiaujančių šeimomis

Atostogaujantieji su visa šeima sudaro itin didelę poilsiautojų grupę, kuriai Turkijoje nuo seno skiriamas ypatingas dėmesys – daugybė geriausių viešbučių yra orientuoti būtent į šeiminį poilsį. Juose ne tik apgyvendinimas ir maitinimas yra pritaikytas vaikų ir kūdikių poreikiams, bet ir veikia galybė pramogų – nuo budrios gelbėtojo akies stebimų negilių baseinų bei vandens ir sausumos atrakcionų iki nedidelių zoologijos sodų, animatorių ar žaidimų kambarių.

„Dėl mažesnių buitinių rūpesčių, dėl „Viskas įskaičiuota“ maitinimo bei dėl daugybės įvairiausių pramogų mažiesiems, į Turkiją vystama draugaujančių šeimų kompanijomis, kuomet vaikai labiau užsiima vieni kitais, tad ir suaugusiems lieka laiko pabūti draugų kompanijoje. Taip pat populiaru vykti atostogų su kitais artimais šeimos nariais, pavyzdžiui, su seneliais, – sakė I.Aukštuolytė.

– Balandis ir gegužė – itin geri mėnesiai keliauti į Turkiją. Mat oras jau maloniai šiltas, tačiau dar nėra karšta. Balandžio mėnesį dieną temperatūra bus apie 19–20 laipsnių, vandens temperatūra – apie 18 laipsnių šilumos. Ieškantiems komfortiškesnės vandens temperatūros, rekomenduojama rinktis viešbučius su šildomais baseinais“.

Kad ir kokią atostogų šalį bepasirinktumėte, vykstant atostogų su vaikais visuomet pravartu teikti pirmenybę viešbučiams, kurie orientuojasi būtent į poilsiautojus su šeima. Tuomet kokybiškas ir poreikius geriausiai atliepiantis poilsis – garantuotas.

Beje, net ir nekrikščioniškuose kraštuose turizmo sektorius puikiai žino pagrindines europietiškas šventes, joms pasiruošia, tad ir per svetur sutiktas Velykas galite tikėtis šventinės nuotaikos ar staigmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius