-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lakūnui visam gyvenimui uždrausta pilotuoti lėktuvą, nes jis į kabiną įsileido keleivę

Kinijos pilotui uždrausta pilotuoti lėktuvą po to, kai socialiniuose tinkluose pasklido nuotrauka, kurioje – lakūno vietoje sėdinti keleivė.
„Weibo“ išplitusi nuotrauka, kurioje – lakūnų kabinoje sėdinti keleivė
„Weibo“ išplitusi nuotrauka, kurioje – lakūnų kabinoje sėdinti keleivė

Nuotrauka buvo padaryta sausio mėnesį „Air Guilin“ skrydžio iš Guilino į Jangdžou metu, rašo BBC. Visgi nuotrauka populiarumo sulaukė tik dabar ir ji privertė oro linijas imtis griežtų veiksmų.

Nuotraukoje – pozuojanti jauna moteris, sėdinti lakūnų kabinoje, šalia jos – arbata. Moteris nuotrauka internete pasidalijo su prierašu „Ačiū kapitonui. Tokia laiminga“.

Po to, kai nuotrauka sekmadienį pradėjo plisti Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“, oro linijos ėmėsi tyrimo. „Air Guilin“ išplatintame pranešime teigia, kad į kabiną įsileidęs keleivę lakūnas pažeidė oro saugumo reikalavimus.

Kinijos žiniasklaida rašo, kad moteris nuotraukoje – skrydžių palydovė, kuri mokosi Guilino universitete. Oro linijos nedetalizavo, ar nuotrauka daryta skrydžio metu, ar lėktuvui stovint ant žemės. Visgi kiti pilotai ir analitikai Kinijos spaudai tvirtino, kad fotografuota tikriausiai lėktuvui skrendant.

Lakūnui, kurio asmenybė neatskleidžiama, visam gyvenimui uždrausta pilotuoti lėktuvą. Pradėtas tyrimas ir dėl kitų bendrovės darbuotojų, tuo metu dirbusių lėktuve.

Aviacijoje galioja griežti reikalavimai, draudžiantys į lakūnų kabiną įsileisti pašalinius žmones. Praėjusiais metais Kinijos oro linijos „Donghai Airlines“ šešiems mėnesiams suspendavo lakūną ir atėmė jo instruktoriaus kvalifikaciją po to, kai jis į kabiną įsileido žmoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius