Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latviai sukūrė žaidimą, kuriuo kviečia pažinti kaimynus

„Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“, – tokiu šūkiu aštuonios Lietuvos ir Latvijos savivaldybės kviečia prisijungti prie žaidimo ir susipažinti su kaimynais.
„Pažinkime kaimynus Žiemgaloje 2018“
„Pažinkime kaimynus Žiemgaloje 2018“ / 15min nuotr.

Bauskės turizmo informacijos centro iniciatyva buvo parengtas žaidimas-turistinis maršrutas, kuriuo siekiama supažindinti kaimynus su Žiemgalos teritorijoje esančių savivaldybių turizmo objektais ir šventėmis. Žaidime dalyvauja keturios Lietuvos savivaldybės – Biržų, Pasvalio, Pakruojo ir Joniškio bei keturios Latvijos – Bauskės, Lecavos, Rundalės, Vecumniekų.

„Tai skatina keliauti po kaimyninius miestus. Latviai keliauja į Lietuvą, mes į Latviją, ir vyksta mainai. Žmonės mažai pažįsta savo kraštą, todėl čia puiki galimybė aplinkinius miestus ir kaimyninę šalį pažinti“, – 15min pasakojo Biržų turizmo informacijos centro specialistė Gabrielė Mileikaitė.

Lietuvos turizmo departamento nuotr./Biržų pilis
Lietuvos turizmo departamento nuotr./Biržų pilis

Lankstinuke surašyta informacija apie 40 lankytinų vietų ir 8 renginiai, tačiau konkurse dalyvauja tik 24 objektai. Žaidimo principas paprastas – keliauji į nurodytus objektus ir renki antspaudus lankstinuke, kurį galima pasiimti savivaldybių turizmo centruose arba bet kuriame iš objektų.

Kiekvienoje savivaldybėje yra po tris lankytinus objektus. Lietuvoje konkurso rengėjai siūlo aplankyti Joniškio Sinagogų kompleksą, Žagarės dvarą ir Vyšnių festivalį, Pakruojo dvaro sodybą, Akmenėlių dvarą, Pasvalio krašto muziejų, Smegduobių parką, Biržų arbatinukų galeriją, Eko basų kojų parką, Pakruojo, Pasvalio ir Biržų miesto šventę.

Aštuoni dalyviai, kurie bus aplankę ir surinkę antspaudus iš bent 16-os objektų, galės laimėti dviratį. Dar aštuoni dalyviai, kurie bus aplankę bent 8 renginius, galės laimėti rėmėjų prizą – vakarienę, nakvynę viešbutyje ar dovanų kortelę. Prizai, kuriuos skiria savivaldybės ir rėmėjai, bus dalinami burtų keliu.

Žaidimas vyksta antrus metus ir, pasak G.Mileikaitės, pernai sulaukė susidomėjimo iš keliautojų.

„Pernai tas žaidimas startavo, ir pernai dalyvavo 7 savivaldybės – buvo 4 Latvijos miestai ir 3 Lietuvos miestai. Šiemet prisijungė Joniškis. Kiekviena savivaldybė įsteigė prizą po dviratį ir kitokių prizų, pavyzdžiui, vakarienė, baseine apsilankymas“, – teigė ji.

Žaidimas vyksta nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius