Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Latvija skelbia „Skonio metus“ ir pristato naują gastronominį maršrutą

Svarainių uogienė
Shutterstock nuotr. / Svarainių uogienė
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

2017 metais Latvijos sostinė Ryga ir dar trys šalies miestai – Sigulda, Cėsys ir Valmiera taps vienu regionu. Tačiau kalba eina ne apie jų teritorinį susijungimą: vieneriems metams šie miestai taps bendru Europos gastronomijos regionu, t.y. taps meka gurmanams, skelbia Latvijos radijo stotis „Radio 4“.

Pasak Rygos turizmo biuro vadovo Vyto Jermalovičiaus, pagrindinis jungimosi tikslas – išsaugoti vietines kulinarijos tradicijas ir vietinių patiekalų įvairovę.

„Pavyzdžiui, šaltalankiai – niekur kitur Europoje tokių uogų praktiškai nėra“, – pažymėjo pašnekovas, žadėjęs, kad į vieną gastronominį regioną atvykę turistai turės progą pažinti ir jiems neįprastus augalus bei po to paragauti iš jų pagamintų patiekalų.

Atvykusiems taip pat bus pristatomi ir tradiciniai amatai bei žvejyba, grybavimas – viskas, kas susiję su gastronomija. Ne veltui vienas iš naujų Latvijos turizmo šūkių, orientuotas būtent į gastronomija besidominčius turistus, skelbia – „gamta jūsų lėkštėje“ (angl. Nature in your plate).

„Šios koncepcijos esmė – vietinių patiekalų gamyboje naudoti natūralius ir sveikus produktus, kuriuos mums dovanoja vietinė gamta“, – sakė Valmieros miesto atstovė Anita Pilena, pridūrusi:

„Latvijoje mes tikime, kad gamta yra ne tik graži, bet ir skani. T.y. savo gamta mes ne tik grožimės, bet ir mėgaujamės jos dovanojamais maisto produktais, naudojame juos patiekalų gamyboje“.

Į Latviją atvykstantiems turistams siūloma įsigyti skanių suvenyrų – parsivežti beržo sulčių (sulos), vaistažolių arbatų ir svarainių su cukrumi.

Naujo maršruto oficiali pradžia numatyta sausio 14 d. Rygoje – tuomet specialiu renginiu prie Laisvės paminklo bus paskelbti „Skonio metai“.

Booking.com/Sigulda
Booking.com/Sigulda

Tuo pačiu metu turistams gurmanišką maršrutą pasiūlys ir Sigulda, kurios pilies teritorijoje geriausi šalies virtuvės šefai ketina pristatyti autentiškus šiai vietovei patiekalus iš vietinių produktų.

Įvairių renginių numatyta ir vėliau – pavyzdžiui, vasarą Siguldos pilies teritorijoje vyks muzikos ir maisto vakarai.

Visą informaciją apie renginius, jų datas ir vietas bei „Skonio metų“ naujienas rasite specialiame projekto puslapyje Rigagauja.lv.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie PasaulisKišenėje