Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lenkai turistai netyčia kirto sieną – dabar turės 14 d. karantinuotis

Šeima iš Lodzės ilgam prisimins savo atostogas Pieninuose. Šeima žygiavo po kalnus Ščavnicoje ir netyčia pasiekė Slovakiją. Kelyje jie sutiko pasienietį, ir dabar turės 14 d. karantinuotis.
Ščavnica ir jos apylinkės
Ščavnica ir jos apylinkės / 123rf.com nuotr.

Pora su dviem vaikais į Ščavnicą netoli Lodzės atvyko savaitgaliui. Šeima norėjo pasidžiaugti gamta, pažygiuoti kalnuose ir atsipūsti nuo karantino sukeltų iššūkių. Visgi iššūkių per atostogas jie prisidarė dar daugiau.

Eidami palei Dunajeco upę jie užsimiršo ir tik vėliau suvokė, kad nuėjo per toli – kirto sieną su Slovakija ir pateko į kaimyninę šalį. Nedelsiant apsisuko ir pradėjo žygiuoti atgal.

„Turistai prarado orientaciją ir atsidūrė kitoje sienos pusėje, – sakė Karpatų pasieniečių atstovas spaudai. – Šeima atėjo iš Slovakijai priklausančių kalnų pusės.“

Ieškodami kelio atgal, šeima surado pasieniečių postą. Šįkart pareigūnai buvo pakankamai supratingi – baudų už neteisėtą sienos kirtimą neišrašė. Visgi pasivaikščiojimas nepraėjo be pasekmių. Kadangi techniškai šeima pateko į Lenkiją iš užsienio šalies, dabar jie turės 14 d. karantinuotis – to reikalauja dabartinės kovos su koronaviruso pandemija taisyklės.

Pasivaikščiojimas Dunajeco upe yra mėgiamas turistų maršrutas. Siena su Slovakija eina ne upe, o maždaug už 100 metrų nuo pietinio jos kranto.

Šį šeima – toli gražu ne vienintelė, kuri netyčia nuėjo į kitą šalį. Šiek tiek anksčiau buvo pastebėti nepilnamečiai, kurie iš Slovakijos atėjo į Lenkiją. Jie neturėjo dokumentų ir sakė nežinoję, kad dabar negalima kirsti sienų. Jaunuoliai buvo perduoti Slovakijos pareigūnams. Dar vienas sulaikytas 23-ejų slovakas pasieniečiams aiškino, kad jam reikėjo molio indų gamybai, ir norėjo molio pasiimti iš Lenkijos. Pareigūnai yra sulaikę ir kelis kitus asmenis, kurie sakė sieną kirtę norėdami aplankyti artųjų kapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius