Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lenkijoje – pirmoji besisukanti vandens čiuožykla Europoje

Vandens parkas Lenkijoje rengia atrakciją, kurios neturi nė vienas vandens parkas Europoje, o visame pasaulyje kol kas yra tik viena tokia. Šiemet „Reda Aquapark“ parke bus įrengta besisukanti vandens čiuožykla.
„AquaSpinner“ čiuožykla Redoje, Lenkijoje
„AquaSpinner“ čiuožykla Redoje, Lenkijoje / Reda Aquapark nuotr.

Būsima „AquaSpinner“ čiuožykla turės neįprastą, susuktą formą. Parkas žada, kad lankytojai čia akimirkai galės pajusti ir nesvarumo būseną, nes leisis besisukančia struktūra.

Šiemet Lenkijoje atidaryta dar viena unikali pramoga – aukščiausi pasaulyje mediniai amerikietiški kalneliai. Tik jie įrengti visai kitame šalies gale nuo Lietuvos. Šįkart lietuviai turėtų nudžiugti – nauja vandens čiuožykla atsiras ne taip ir toli nuo mūsų šalies. Redos miestas su šiuo vandens parku yra už 40 km nuo Gdansko. Nuo Vilniaus iki jo – 600 km, maždaug 7 valandos kelio.

Panaši čiuožykla yra tik Kinijoje, „Chimelong Paradise“ pramogų parke. Visgi ten ji veikia tik sezono metu, o lenkai žada, kad pramoga bus prieinama visus metus.

VIDEO: Amazing water slide - AquaSpinner

Idėja sukurti tokią čiuožyklą gimė vokiečiams. Čiuožyklas „Reda“ vandens parkui jau ne kartą gaminusi bendrovė pasiūlė tokią originalią formą, ir lenkus ji suintrigavo. „Mums patinka neįprastos, unikalios pramogos, todėl nusprendėme statyti tokią neįprastą struktūrą“, – išplatintame pranešime teigė „Reda Aquapark“ rinkodaros vadovė Aneta Mirończuk.

Čiuožykla bus beveik 30 metrų aukščio, o tai reiškia, kad kartu tai bus ir vienas aukščiausių statinių Redos mieste.

Pramogautojai čiuožykla lėks įvairiu greičiu, o kai kuriose vietose pripučiamų valčių greitis sieks net 40 km/val. Ja čiuožti bus galima pripučiamomis valtimis, kurios skirtos 4 asmenims (minimalus bendras visų žmonių svoris turi būti 200 kg).

Struktūra jau yra pastatyta, tačiau dar atliekami bandymai. Žadama, kad lapkričio pabaigoje bus paskelbta tiksli atidarymo data – jeigu viskas vyks pagal planą, ji bus dar šiemet.

Už nusileidimą „AquaSpinner“ reikės mokėti papildomai – po 4 zlotus (0,93 Eur) žmogui.

Ieškote naujų idėjų kelionėms Lenkijoje? 15min siūlo mažiau žinomas arba naujas vietas šioje šalyje, kurias verta pamatyti ir pažinti: 10 vietų, apie kurias Lenkijoje gal nežinojote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius