Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusiškoje žurnalo „Discovery“ versijoje – liaupsės Lietuvai

Planuodami velykines keliones Rusijos turistai nepamiršta Lietuvos – mūsų šalis pateko į penketuką krypčių, kurias rusai mielai rinktųsi per šias šventes, skelbia Travel.ru.
Stalelis kavai ant namo stogo Užupyje
Stalelis kavai ant namo stogo Užupyje / Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Rusijos turistų geidžiausių kelionių krypčių sąrašą sudarė žurnalo „Discovery“ Rusijoje leidžiama versija. Kartu su Lietuva į pirmąjį penketuką pateko ir Iranas, Šri Lanka, Bulgarija bei Kipras.

Lietuvą, kaip vieną iš trijų pigiausių kelionių krypčių, išrinko ir išankstinio viešbučių užsakymo sistemos Oktogo.ru vartotojai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kuršių nerijoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kuršių nerijoje

„Discovery“ redaktoriaus teigimu, į Lietuvą verta važiuoti dėl nuostabios gamtos, aplankant Kuršių neriją. Be to, Lietuva patiks ir tiems, kurie domisi mistika – jiems rekomenduojamos ekskursijos, kuriose bus prisimintas Didysis kunigaikštis Vytautas. „Galbūt turėsite progą susitikti jo šmėklą“, – intriguoja straipsnio autoriai.

Užsukus į Vilnių rekomenduojama apsilankyti ir bohemiškoje Užupio Respublikoje, kuris kelionių žurnale palyginamas su Paryžiaus Monmartru.

Taip pat turistams siūloma apžiūrėti gotikos stiliaus Šv. Onos bažnyčią, pastatytą XV amžiaus pabaigoje.

Tomo Baranausko nuotr./Išdrįskite apsilankyti Irane ir pralaužę stereotipų ledus rasite tikrą turizmo perlą
Tomo Baranausko nuotr./Išdrįskite apsilankyti Irane ir pralaužę stereotipų ledus rasite tikrą turizmo perlą

Susiruošusieji į Iraną, „Discovery“ redaktoriaus nuomone, papuls į tikrą rytų pasaką, kurioje pilna persiškos architektūros ir žavingų rytietiškų turgaviečių. Moterims, kurios norėtų vykti į Iraną be lydinčių vyrų, bus įdomu sužinoti, kad šioje šalyje paplūdimiai griežtai atskirti – vyrai maudosi ir deginasi jiems skirtose vietose, moterys – tik dailiosios lyties atstovėms.

Paplūdimiai tušti, tad privatumo netrūksta
Lauros Kublinskaitės nuotr. Šri Lankoje netrūksta ir laukinių paplūdimių

Šri Lankoje rasite daugybę kvapą gniaužiančių vietų – čia yra 25 nacionaliniai parkai ir draustiniai. Atostogaujant verta užsukti į karališkus sodus, autentiškas šventyklas ir sudalyvauti religinėse šventėse, kurių vienas svarbiausių – šviesos ir ugnies festivalis, kuris šiemet rengiamas spalio 29 d.

123rf.com/Paplūdimys Bulgarijoje
123rf.com/Paplūdimys Bulgarijoje

Bulgarija pirmiausia traukia saule ir jūra. Tačiau tokiuose kurortuose, kaip Saulėtasis krantas ir Auksinės kopos, galima rasti ir istorinių pastatų liekanų, skaidraus vandens pilnų kalnų ežerų. Be to, atostogaujant Bulgarijoje verta neatsisakyti vietinės virtuvės patiekalų, kurie labai skanūs.

Tomos Gaidytės nuotr./Deivės Afroditės gimimo vieta pakeliui į Paphos miestą
Tomos Gaidytės nuotr./Deivės Afroditės gimimo vieta pakeliui į Paphos miestą Kipre

Kipras, pasak žurnalo „Discovery“, yra viena lengviausiai rusams pasiekiamų šalių, kuriose galima suplanuoti atostogas prie Viduržemio jūros. Didžiausia šios krypties vertybė – pliažai, kurių dauguma yra pelnę Mėlynąją vėliavą, suteikiamą tik už aukštų standartų atitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius