Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai vis dažniau trumpoms atostogoms renkasi kaimyninės Latvijos sostinę Rygą

Latvijos centrinio statistikos biuro atliktos apklausos metu paaiškėjo, jog lietuviai 2012 m. vis dažniau trumpoms atostogoms vyko į Rygą: per devynis 2012 m. mėnesius net 56,55 proc. daugiau lietuvių Rygoje praleido parą ar daugiau lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2011 metais.
Žiemiška Ryga
Žiemiška Ryga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip parodė tyrimo, kurį atliko tyrimų bendrovė „Latvijas fakti“, rezultatai, lietuviai mielai renkasi Latviją trumpoms išvykoms – daugiau nei pusė (65,9 proc.) apklaustųjų teigė šioje šalyje praleidžiantys iki trijų dienų.

Į Latviją dažniausiai vykstama nuosavu automobiliu (šį kelionės būdą nurodė beveik 80 proc. apklaustųjų), taip pat dažnai keliaujama autobusu.

Populiariausias kelionės į kaimyninę Latviją tikslas tarp lietuvių turistų yra Ryga.

Vis dėl to nemažai keliautojų vyksta ir į kitus miestus ir regionus, ypatingai kultūrinį istorinį Latvijos kraštą Kuržemę, žavintį unikaliais miesteliais, Baltijos jūros skardžiais ir įspūdingu kariniu paveldu.

Beveik trys ketvirtadaliai apklaustų turistų iš Lietuvos Latvijoje yra buvę daugiau nei kartą, be to, čia dažniausiai vykstama su visa šeima.

Būtent norėdamas pristatyti Latviją kaip itin tinkamą šalį išvykoms su šeima, Latvijos turizmo vystymo biuras jau šį savaitgalį Vilniuje vyksiančios kelionių, laisvalaikio ir sporto parodos „Adventur“ metu lankytojus supažindins su projektu „LIVE RĪGA“.

Didžiausias dėmesys parodos metu bus skirtas tam, kad pristatyti Rygą kaip miestą, kuriame puikiai laiką galite praleisti su visa šeima: atrakcionų parkai, zoologijos sodas, įvairūs muziejai, aktyvaus laisvalaikio pasiūlymai ir daugybė kitų galimybių lauks kiekvieno, stabtelėsiančio prie Latvijos stendo ir  „LIVE RĪGA“ projekto pristatymo.

Be to, „Adventur“ metu bus pristatyti ir didžiausi Latvijos sostinės renginiai, vyksiantys šiais ir 2014 metais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius