-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvių keliaujančių autobusais po Europą skaičius išaugo beveik trigubai, bilietų kainos mažėja

Skaičiuojama, kad per pastaruosius 3 metus keleivių, pasirinkusių keliauti autobusu, skaičius nuo 60 000 pašoko iki daugiau nei 170 000 – tiek žmonių per metus važiavo, arba atvyko į Lietuvą autobusu. Kompanijos „Ecolines“ atstovai tikina, kad keleivių skaičių augina gerokai sumažėjusios kelionių autobusu kainos ir pastarųjų metų investicijos į važiuojančiųjų komfortą autobuse.
Radistai išbandė visus autobuso privalumus
Radistai išbandė visus autobuso privalumus / Ecolines.com nuotr.

Vien šiemet „Ecolines“ investavo per 16 milijonų litų į autobusų parko atnaujinimą. Lietuvą ką tik pasiekė 9 itin prašmatnūs autobusai, kuriems nėra analogų nei vienoje Baltijos šalyje. 

Ecolines nuotr./Autobuso kaina – 1,5 milijono litų
Ecolines nuotr./Autobuso kaina – 1,5 milijono litų

„Naujų autobusų komplektaciją kruopščiai derinome patys, atsižvelgę į mūsų keleivių poreikius, ypatingą dėmesį skirdami jų komfortui – rinkome pažangią kondicionavimo sistemą, aukščiausios klasės ergonomines sėdines, kurios sumontuotos, išlaikant maksimalų tarpą tarp sėdinčiųjų. Kiekvienam keleiviui skirta planšetė, kurioje yra internetas ir populiarūs filmai. Vieno tokio modernaus autobuso kaina – pusantro milijono litų“, –  sako „Ecolines“ Lietuvoje vadovas Remigijus Dvareckas.

Kompanijos 250 autobusų kasdien kursuoja į 170 Europos miestų. Keliones autobusu dažniausiai pasirenka jaunimas, kuriam svarbu komfortiškai pasiekti tikslą už patrauklią kainą.

Ecolines nuotr./Kiekvienas keleivis gali naudoti planšetę
Ecolines nuotr./Kiekvienas keleivis gali naudoti planšetę

„Kelionių autobusais kainas palaipsniui mažinome – šiandien Berlyną galima pasiekti už 124 litų, kuomet prieš 3 metus tokio bilieto kaina buvo kone dvigubai didesnė – 230 litų,“ – teigia R. Dvareckas. 

Anot jo, bilietų pardavimai auga – ypatingai vasarą bilietai išperkami likus 2 – 3 dienoms iki išvykimo. Dėl to maršrutų grafikai koreguojami ir pildomi – jau nuo rugpjūčio mėnesio startuoja  naujas maršrutas –  „Ecolines Comfort +“  autobusas keleivius tiesiogiai veš iš Vilniaus į Taliną ir atgal. Šio komfortabilaus autobuso išvykimo laikai pritaikyti verslininkams ir studijuojantiems, jame keleiviams bus siūloma nemokama kava ir arbata, interneto ryšys ir planšetė. 

Ecolines nuotr./Naują autobusą pirmieji išbandė pramogų pasaulio atstovai
Ecolines nuotr./Naują autobusą pirmieji išbandė pramogų pasaulio atstovai

Kompanijos  moderniausius ir Baltijos šalyje brangiausius autobusus pirmieji jau išbandė keliaujantys į Prahą ir Berlyną. „Daugelis vyresnio amžiaus žmonių dar prisimena keliones autobusu, kai vietos kojoms buvo minimaliai, autobuse ne visada buvo sureguliuota kondicionavimo sistema, keleiviai vaišinosi iš namų paimtais sumuštiniais ir gėrimais. Tokius nepatogumus šiandien keliaujantys jau vargu ar prisimena – jau ne vienerius metus autobuse, kaip ir lėktuve, stiuardesės pasiūlo šiltų užkandžių, gėrimų. O keleivių vienas svarbesnių pageidavimų – spartesnis wi-fi ryšys ir elektros lizdai, kur galima ilgesnės kelionės metu pasikrauti savo kompiuterius ar telefonus“, – kelionių autobusu pranašumas vardina „Ecolines“ atstovas.

Tarptautinių kelionių kompanija pastebi dar vieną tendenciją – jeigu anksčiau buvo fiksuojamas sezoniškumas – daugiausia kelionės autobusu buvo populiaresnės vasarą, dabar keliautojų srautas išlieka panašus ištisus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius