Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvius vilioja netradicinis Egipto kurortas: jei Hurgada panaši į Palangą, tai šis – kaip mūsų Nida

Svajojate apie šiltas, saulėtas ir aktyvias atostogas prie jūros, tačiau tradiciniai Egipto kurortai, lengvai pasiekiami iš Lietuvos, jau aplankyti? Tuomet turėtumėte atkreipti dėmesį į El Gounos miestelį, įsikūrusį prie Raudonosios jūros, vos 20 kilometrų į šiaurę nuo lietuviams gerai pažįstamos Hurgados. El Gouna dėl savo kanalų ir lagūnų dažnai vadinama Egipto Venecija – nedidelis, uždaras miestas yra vienas pirmųjų pasaulyje, priklausančių vienam žmogui. Nepaisant to, šis miestas gali pasiūlyti daugybę pramogų ir visišką saugumą. „El Gouną pamilsite iš pirmo žvilgsnio“, – garantuoja iš kurorto jau šeštą kartą grįžusi „Novaturo“ rinkodaros vadovė Olga Belova.
El Gouna, Egiptas
El Gouna, Egiptas / 123rf.com nuotr.

Išskirtinis ir privatus poilsis

El Gounos miestas yra ypač europietiškas. Pasak O.Belovos, jis stipriai skiriasi nuo visų tradicinių ar stereotipinių Egipto kurortų – Šarm aš Šeicho, Hurgados – nes buvo statytas su orientacija į Europos kultūros diegimą Egipte. Taigi, jame daugiau prabangių viešbučių, privatumo.

„Įvažiavimas į El Gouną yra saugomas, todėl prieš patenkant į miestą kiekvieną automobilį pasitinka kareivių postai, kur tikrinami keleivių bagažai. Tai padidinto saugumo teritorija, tačiau pačiame mieste nesutiksite ginkluotų kareivių, kurie prižiūrėtų tvarką, kaip Šarm aš Šeiche ar Hurgadoje. El Gounoje žymiai mažesnis žmonių srautas, tad visi labiau atsipalaidavę, vyrauja atsakingas požiūris bei pasitikėjimas. Tai leidžia jaustis ramiai, užtikrintai“, – įspūdžiais dalijasi O.Belova.

Dėl patogaus susisiekimo, ramios aplinkos ir mažesnio turistų srauto El Gounos kurortas yra labai mėgstamas vietinių egiptiečių. Į miestą atostogauti daugiausia atvyksta pasiturintys Kairo bei Aleksandrijos gyventojai su šeimomis. „Jeigu Hurgada panaši į Šventąją ar Palangą, tai El Gouna būtų kaip mūsų Nida – mažesnė, saugesnė, skirta privatesnėms atostogoms“, – teigia O.Belova.

Jeigu Hurgada panaši į Šventąją ar Palangą, tai El Gouna būtų kaip mūsų Nida.

El Gouna nėra ekonominės klasės kurortas, bet labai prabangiu miestu O.Belova kurorto taip pat nevadina. „Jis lengvai prieinamas aukštesnės klasės ir aktyvaus pobūdžio atostogų ieškantiems poilsiautojams, kurie domisi įspūdžiais, o ne pasyviu poilsiu viešbučiuose. El Gouna yra tiems, kurie neieško vien tik „viskas įskaičiuota“ tipo atostogų bei patogumų“, – sako ji.

Pašnekovė pasakoja, kad į Egiptą dažniausiai parduodami kelionių paketai, kai kartu perkamas apgyvendinimas, maitinimas ir skrydis, bet viešbučių tipai arba principai skiriasi. „Yra didžiuliai viešbučiai su uždaromis teritorijomis, kuriose atostogautojų laukia krūvos pramogų. Tokiuose viešbučiuose būtinai bus įvairios animacijos, diskotekos, vandens pramogos. Tokio tipo, bet mažesnių viešbučių yra ir El Gounoje, tačiau pačio kurorto principas kitoks – ten pramogauti keliautojai išeina už viešbučio teritorijos“, – sako O. Belova.

Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį veiklų netrūks

El Gouna yra puikiai išvysčiusi vandens pramogų turizmą, įskaitant nardymą, jėgos aitvarus, burlentes, buriavimą, vandenlenčių sportą.

O.Belovos nuotr./El Gouna, Egiptas
O.Belovos nuotr./El Gouna, Egiptas

„Pakrantėje yra daug mokyklų, kuriose galima susipažinti su kaitavimo ar buriavimo pradžiamoksliu, tobulinti savo įgūdžius su patyrusiais instruktoriais, išsinuomoti įrangą ar tiesiog leisti laiką stebint kitus. Šalia įrengti ir ekstremalaus sporto mėgėjams pritaikyti viešbučiai, restoranai. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad El Gounoje vyksta net pasaulinio lygio varžybos – pakrantėje nuolatos dvelkiantis vėjas leidžia šią vietovę pelnytai vadinti jėgos aitvarų sporto rojumi. Mieste yra ir vienintelis Egipte vandenlenčių parkas, turintis dvi sistemas bei batutų parką, kurie šiuo metu labai populiarūs Europoje“, – sako O.Belova.

Tiesa, El Gounoje galima užsiimti ne tik vandens sportu. „Teniso gerbėjai ten džiaugsis radę ištisus teniso ir padelio kortų aikštynus, uždarus skvošo kortus. Be to, jodinėjantys galės prisiminti savo įgūdžius žirgyne. Pašnekovė teikia, kad El Gouna taipogi turi ką pasiūlyti golfo mėgėjams, nes didesni viešbučiai aplink save yra įrengę didžiulius golfo laukus ir teikia pamokas arba leidžia lankytojams žaisti golfą savarankiškai. Mieste, apskritai, netrūksta veiklos ir skirtingų užsiėmimų.

„Šis kurortas labai rekomenduojamas mėgstantiems aktyvų laisvalaikį, bet labiausiai tiems žmonėms, kurie nori jausti ir kvėpuoti pilna krūtine. Tai reiškia – patiems planuoti savo laiką, nesėdėti uždarose viešbučių teritorijose ir mėgautis gyvenimu tokiu, prie kokio taip įprato Europa – pilnu kultūros ir nuotykių“, – sako O.Belova.

O.Belovos nuotr./El Gouna, Egiptas
O.Belovos nuotr./El Gouna, Egiptas

Anot pašnekovės šis kurortas puikiai tinka ir šeimoms: „Ten organizuojamos išvykos į vandens parkus, pasiplaukiojimai, nardymai, delfinų stebėjimas ir visos kitos standartinės pramogos. El Gounoje galima rasti ir jūrų muziejų, aplankyti kiną po atviru dangumi.“

Miestas siūlo ir kitas pramogas

Miestą galima skirstyti į dvi pagrindines dalis: „Asala – miesto centras, architektūriškai primenantis tą tradicinį egiptietišką stilių su neaukštais, geltonais, ochros spalvų namais, ir Marina – prabangioji miesto dalis su iškastais kanalais, kuriais galima plaukioti iki privačių prabangių vilų arba arčiau jūros švartuoti savo įspūdingas jachtas bei laivus. Marina labai primena europietiškus privačių jachtų arba nedidelių laivų uostus, su plačiai išvystyta infrastruktūra. Šalia šių kanalų įsikūrę daugybė restoranų, jaukių kavinių, barų, naktinių klubų ir įvairių pasilinksminimo vietų.“

O.Belovos nuotr./El Gouna, Egiptas
O.Belovos nuotr./El Gouna, Egiptas

Įspūdingiausia vieta pavakarieniauti lydint saulę yra Marinos uostas, sako pašnekovė. „Marinoje yra labai skirtingų restoranų – nuo žuvies, jūros gėrybių iki europietiškos virtuvės. Beje, El Gouna yra vienas iš nedaugelio Egipto kurortų, kuris labai propaguoja tai, kad iš vietinių ūkininkų, kurie šiltnamiuose aplink miestą augina daržoves, jos būtų supirkinėjamos. Tai garantuoja ne tik ekologiškus ingredientus, bet ir patiekalų šviežumą. Tuo tarpu Asaloje nebus vandens vaizdų, besileidžiančios saulės ir tiek romantikos. Tiesa, ten galima geriau pajusti miesto šurmulį, turgų kvapus ir dvasią“, – pasakoja O.Belova.

Svarstant apie lauktuves iš Egipto, pašnekovė rekomenduoja vietinių augintos medvilnės produkciją. „Egiptas garsėja savo medvilne, tad pirmaisiais kartais visada artimiesiems veždavau iš jos pagamintus audinius. Dar labai garsi jų karkade arbata ir įvairūs aliejai, taip pat – kvepalai. Egipte labai rekomenduočiau įsigyti ir sidabro dirbinių. Viską galima rasti vietinių turgeliuose ar maisto parduotuvėse“, – rekomenduoja ji.

Rekomenduoja keliauti lietuviams

„Rekomenduočiau į El Gouną keliauti žmonėms, kurie turi kitokius keliavimo įpročius, kuriems artimesnis ne sėdėjimas viešbutyje ir „viskas įskaičiuota“ malonumų išnaudojimas, bet aktyvesnis laisvalaikis“, – sako O.Belova.

Norint geriau pajusti šį miestą ir patirti jo siūlomas veiklas, planuoti atostogas El Gounoje reikėtų bent 7-10 dienų trukmės. „Tiesioginiu skrydžiu galima skristi į Hurgadą, o iš ten į El Gouną ir atgal nuolat kursuoja autobusai. Jeigu skrisite atostogauti su „Novaturu“, kelionių organizatorius viskuo pasirūpins, ir jums papildomai sukti galvos dėl transportavimo nereikės“, – detalizuoja O.Belova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius