-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maljorką vėl užplūdo girti turistai, vietiniai jų lėbavimą vadina įžeidimu

Girti turistai, kurie triukšmauja, niokoja turtą ir elgiasi pavojingai, jau senokai yra Balearų salų problema. Nors vietos valdžia įvairiais būdais bando sutramdyti atostogautojus, pirmas birželio savaitgalis ir vėl buvo galvos skausmas gyventojams bei pareigūnams. Kaip rašo mallorcamagazin.com, turistai birželio pradžioje užplūdo Palmą, o miesto meras José Hila paskelbė apie dideles baudas pažeidžiantiems įstatymus.
Maljorka birželio mėnesį
Maljorka birželio mėnesį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį birželio savaitgalį turistinėje Maljorkos sostinės dalyje – Plaja de Palma – apsilankė iki 10 tūkst. poilsiautojų. Dauguma jų nedėvėjo kaukių, dažnas vartojo ir alkoholinius gėrimus viešoje vietoje. Į populiarią miesto dalį teko vykti sustiprintoms policijos pajėgoms, minią išskirstyti joms pavyko tik prieš vidurnaktį.

Meras José Hila pasipiktino turistų elgesiu ir paskelbė, kad tokie atvykėliai susilauks drakoniškų baudų. „Kur bus girtavimas, ten bus policija“, – pažadėjo jis. Taisyklių nesilaikančių turistų tramdymui bus skirta daugiau pareigūnų.

Policiją sutvarkyti probleminę situaciją Plaja de Palma promenadoje paragino ir salos verslo asociacija. Jos atstovai vietos žiniasklaidai sakė, kad savaitgalio vaizdai yra „įžeidimas visiems gyventojams“, o Balearų valdžia privalo „kartą ir visiems laikams sustabdyti lėbavimą Plaja de Palmoje“.

Viešbučių ir barų atstovai pabrėžia, kad turistai prisiperka alkoholio parduotuvėse ir iš gatvės prekeivių, o tuomet lėbauja viešose vietose. Dėl neveiksnumo jie negaili kritikos ir pareigūnams.

Naktinių klubų savininkai tikisi, kad jiems bus leista atsidaryti liepos mėnesį, nors galės priimti mažiau lankytojų ir dirbs sutrumpintomis valandomis. Jie viliasi, kad jeigu bus leisti legalūs vakarėliai, tuomet bus lengviau suvaldyti netinkamai besielgiančius žmones.

Balearų valdžia svarsto ir apie priešpandeminių gero elgesio taisyklių grąžinimą. Pavyzdžiui, vienu metu buvo uždrausta vartoti alkoholinius gėrimus viešose vietose, už barų, restoranų ir viešbučių ribų.

Griežtų apribojimų yra sulaukę ir prekybininkai. Trijuose kurortuose – Magalufe, Plaja de Palma Maljorkoje ir Sant Antonio Ibisoje – yra apribota prekyba alkoholiu. Šiurkščiai pažeidusiems taisykles gresia 6–60 tūkst. Eur baudos, o itin sunkiai nusižengusiems gresia bauda iki 600 tūkst. Eur ir vietos uždarymas iki 3 metų.

Baudos grės ir už tokius pažeidimus kaip šokinėjimas iš balkonų (nuo 1 iki 6 tūkst. Eur), už „laimingos valandos“ pasiūlymus baruose ar alkoholio pardavimą nepilnamečiams ar nėščioms moterims.

Kaip vakarėliai Maljorkoje atrodė ankstesniais metais:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius