-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėnesį jūroje praleidžiantis jūreivis Bronius: „Tai svajonių darbas, bet toli gražu ne kiekvienam“

Keturios savaitės laive, tiek pat laiko namie ir pusė metų atostogų – tiek jūreiviui Broniui Kaknevičiui reikia, kad savo veiklą jis galėtų vadinti svajonių darbu. Meilę laivui padidina ir nuolatinis maitinimas, galvos skausmo nekelianti buitis, o visos reikiamos vietos jam yra pasiekiamos vos per kelias minutes. Vis dėlto ateityje kapitonu tapti norintis ir po pasaulį su jachta keliauti ketinantis Bronius išskiria vienintelį šio darbo minusą – šeimos ilgesį. „Grįžęs namo, atsigriebiu ir visą save atiduodu rūpinimuisi žmona bei vaikais“, – sako jis.
Bronius Kaknevičius
Bronius Kaknevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Keturias savaites be laisvadienių dirba laive

Prieš beveik 20 metų mokyklą baigęs Bronius pasirinko studijas Kaune. Tuo metu jis apie Klaipėdoje esančią jūreivystės mokyklą dar nieko nežinojo. Vis dėlto po 6-erių metų jis sugrįžo gyventi į tėviškę ant Kuršių marių kranto ir ten atrado meilę vandeniui.

„Pradėjau buriuoti, o inkaras įsmigo taip giliai į nugarą, kad tai tapo ne tik pomėgiu, bet ir darbu. Gaila, bet buriavimo sezonas Lietuvoje labai trumpas, todėl iš jo pragyventi yra sudėtinga. Tuomet gimė mintis stoti į jūreivystės mokyklą ir užaugus būti didelio laivo kapitonu“, – sako B.Kaknevičius.

Norint baigti mokslus, Broniui reikia plaukiojimo praktikos, todėl šiuo metu jis dirba jūreiviu beveik 200 metrų ilgio kelte. Jau dvejus metus šiame laive besidarbuojantis B.Kaknevičius plaukioja iš Klaipėdos į Kylį Vokietijoje ir atgal, kurį laiką plaukiojo ir į Švediją.

„Kelte telpa tiek sunkvežimių, kad sustačius juos į vieną eilę, išeitų beveik 2,4 km. Dar būtų galima pastatyti 70 lengvųjų automobilių ir iki 600 keleivių. Aš šiame plaukiojančiame organizme esu tik mažas sraigtelis, kuris jam padeda veikti nesustojant“, – pasakoja Bronius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius