-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miško trobelės romantikams

Estai skandinavų pavyzdžiu jau seniai savo miškuose pristatė rąstų namelių turistams pernakvoti. Įdomiausia, kad tokia paslauga nemokama, o nerakinamos trobelės stovi nesuniokotos, tvarkingos.
Šalia tų medinių namelių įrengtos laužavietės, pastatyti suolai, stalai. Turistai randa net suodinų puodų, kuriuose visi apsistoję verda valgį ant laužo, o paskui išplovę palieka kitiems.
Šalia tų medinių namelių įrengtos laužavietės, pastatyti suolai, stalai. Turistai randa net suodinų puodų, kuriuose visi apsistoję verda valgį ant laužo, o paskui išplovę palieka kitiems. / „Lietuvos žinių“ nuotr.
Temos: 1 Estija

Tokių nakvynės vietų šalyje gana daug. Jos pažymėtos turistiniuose žemėlapiuose, tad keliautojai gali susiplanuoti maršrutą taip, kad kasdien poilsiaudami miškuose ar plaukdami upėmis atvyktų vis prie naujo namelio. Ir palapinių nereikia tampyti ant pečių.

Trobelių gausu ir šalia Pernu kurorto esančiuose miškuose. Atrodytų, kam, juk Pernu - prie jūros. "Vietos gyventojams jūra - jokia naujiena. Jie savaitgaliais mėgsta vykti į gamtą, poilsiauti sodybose ar miškuose, apsistoti tokiose trobelėse, plaukti upėmis, kurių šiame rajone net 188", - pasakojo Pernu miesto turizmo centro atstovė Annely Keskull.

Šalia tų medinių namelių įrengtos laužavietės, pastatyti suolai, stalai. Turistai randa net suodinų puodų, kuriuose visi apsistoję verda valgį ant laužo, o paskui išplovę palieka kitiems. Aptinka ir keliautojui pačių būtiniausių daiktų - degtukų, druskos, priskaldytų malkų. Jomis pasirūpina vietos miškininkai, atveža iš toliau. Taip apsaugo ir miškus nuo niokojimo, nes jei turistams reikėtų patiems prisimalkauti, greitai aplink tokias trobeles dideliu spinduliu neliktų medžių.

Netoli Pernu esančiuose miško nameliuose apsistoję turistai mėgsta pasidairyti ir po gretimas pelkes. Jos čia užima 24 proc. rajono teritorijos.

Namelių viduje - nieko ypatingo, tik švarūs mediniai gultai. Tačiau vietos dar nemažai ir palėpėje. Atsivežusi savo miegmaišius gali pernakvoti gana nemaža kompanija.

"Tokių trobelių gausu upių, kuriose populiarus vandens turizmas, pakrantėse. Mėgsta čia atvykę apsistoti ir žvejai. Žvejoja, vakaroja, čia pat, ant kranto, verda žuvienę, - kalbėjo A.Keskull. - Yra ir kitokių namelių, turinčių daugiau patogumų. Juose galima rasti ir visokių indų, baltos patalynės, tekainuojančios apie 25 kronas (5 litus). Dėl jos reikia kreiptis į netoliese, kur nors taip pat miške, gyvenantį trobelių prižiūrėtoją."

Netoli Pernu esančiuose miško nameliuose apsistoję turistai mėgsta pasidairyti ir po gretimas pelkes. Jos čia užima 24 proc. rajono teritorijos. Gamtininkai, saugodami pelkes nuo lankytojų, yra nutiesę per jas medinių takų - ir gamtai saugiau, ir keliautojams patogiau. Net nesušlapus kojų galima pasidairyti po neaprėpiamus nacionalinio parko Soomaa plotus. Estai didžiuojasi, kad čia sirpsta ne tik spanguolės, bet ir geltonosios arktinės tekšės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius