Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris Dubajuje buvo mėnesiui sulaikyta už 2 metų senumo žinutes „Facebook“

Britė moteris, kuri kartu su dukra kovo mėnesį nuvyko į Dubajų, Jungtinius Arabų Emyratus, buvo sulaikyta. Jei grėsė trejų metų kalėjimo bausmė už du 2016 m. parašytus komentarus „Facebook“ tinkle, kuriuose ji naująją buvusio vyro žmoną pavadino arkliu. Po beveik mėnesį trukusių procesų ji, panašu, pagaliau galės grįžti namo.
Dubajus
Dubajus / 123rf.com nuotr.

Laleh Shahravesh kartu su 14 metų dukra Paris į Dubajų nuvyko kovo 10 d., kad dalyvautų buvusio savo vyro ir mergaitės tėvo Pedro Manuelio Coreia Dos Santoso laidotuvėse. Vyras po širdies smūgio mirė kovo 3 d., ir Paris norėjo atsisveikinti su tėvu. Tačiau ir mama, ir dukra buvo sulaikytos dar Dubajaus oro uoste. Priežastis – antroji P.Santoso žmona apkaltino moterį šmeižtu.

14-metė Patis buvo paleista ir jau yra išvykusi namo į Jungtinę Karalystę, tačiau L.Shahravesh tebėra Dubajuje. Moteris nėra uždaryta į areštinę, tačiau negalėjo išvykti iš šalies. Ji pasakojo, kad jai teko pasiskolinti tūkstančius svarų sterlingų, kad galėtų susimokėti už viešbutį.

L.Shahravesh ir P.Santosas buvo susituokę 18 metų, kartu gyveno Dubajuje. 2016 m. moteris kartu su dukra grįžo gyventi į namus Londone. Jie planavo, kad pabaigęs darbus JAE P.Santosas taip pat persikels į Londoną, tačiau L.Shahravesh po kelių mėnesių sulaukė prašymo dėl skyrybų.

Netrukus po skyrybų moteris „Facebooke“ pamatė, kad P.Santosas vedė antrą kartą – tunisietę Samah al Hammadi, su kuria susipažino Dubajuje. Supykusi L.Shahravesh pakomentavo P.Santoso vestuvių nuotrauką: „Tikiuosi, prasmegsi žemėn, idiote. Prakeikiu tave. Tu palikai mane dėl šito arklio.“

Detained in Dubai iliustr./Moters paliktas komentaras feisbuke
Detained in Dubai iliustr./Moters paliktas komentaras feisbuke

S.al Hammadi dėl šio komentaro ir kitų įžeidžiančių feisbuke parašytų žodžių bei el. laiškų kreipėsi į policiją. Dubajuje galioja griežti įstatymai dėl šmeižto – už tai gresia net treji metai kalėjimo.

Britės stojo ginti nevyriausybinė organizacija „Detained in Dubai“, jos dukra Paris parašė laišką Dubajaus valdžiai, maldaudama motinos laisvės. Ketvirtadienį pagaliau įvyko teismo posėdis, ir teisėjas nurodė L.Shahravesh sumokėti 730 Eur siekiančią baudą. Tuomet ji atgaus pasą ir galės vykti namo.

VIDEO: 5 dalykai, kurių negalima daryti Dubajuje

Nors Dubajus pastaruoju metu tampa vis populiaresne keliautojų kryptimi, ne visi keliautojai žino apie griežtus įstatymus JAE ir už pažeidimus gresiančias dideles baudas. Tai galioja ir socialiniams tinklams. Perspėjama, kad juoda nerašyti nieko, kad gali būti palaikyta vietos ar šalies valdžios, konkrečių asmenų ar institucijų įžeidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius