Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne silpnų nervų žmonėms: po turistų kojomis suaižėjo apžvalgos aikštelė 400 m aukštyje

Tie, kas turi bent menkiausią aukščio baimę, Čikagos „Willis Tower“ dangoraižį dabar tikrai aplenks. Pirmadienį jame, 103 aukšte įrengtame stikliniame apžvalgos balkone „SkyDeck“, po turistų kojomis smulkiai suaižėjo grindys.
„SkyDeck“ apžvalgos balkonas
„SkyDeck“ apžvalgos balkonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Čikaga Ilinojus

2009 m. „Willis Tower“ atvertas atnaujintas stiklinis apžvalgos balkonas „SkyDeck“, iš kurio lankytojai gali matyti fantastišką miesto panoramą. Net ne tik ją – galima ir matyti viską tiesiai po savo kojomis, nes grindys taip pat padarytos permatomos.

Balkonas įrengtas 412 m aukštyje, tad galima tik įsivaizduoti, kaip išsigando keli turistai, po kurių kojomis pradėjo trūkinėti stiklinės grindys.

Jesus Pintado, kuris čia lankėsi su šeima, „NBC Chicago“ pasakojo, kad laukė eilėje, kai išgirdo stiprų garsą. Kartu su juo buvę žmonės perbalo – visi atpažino, kad tai aižėjančio stiklo garsas.

Nors toks incidentas skamba baisiai, iš tiesų visi lankytojai balkone buvo saugūs. Anot „Willis Tower“ atstovų, įtrūkimai atsirado tik apsauginiame sluoksnyje. Jis buvo pakeistas jau pirmadienio naktį, ir antradienį lankytojai čia vėl galėjo užeiti.

„SkyDeck“ pagamintas iš geležies ir stiklo, kuris ypatingai apdorotas padidintam atsparumui. Balkonas gali išlaikyti iki 5 tonų svorį.

2014 m. jau buvo įvykęs panašus incidentas, išgąsdinęs lankytojus. Tuomet Alejandro Garibay pasakojo žurnalistams, kad kai su šeima atėjo į balkoną, pamatė aižėjančias grindis. Kai jie išsitraukė telefonus, kad visa tai nufilmuotų, buvo paprašyti nedelsiant palikti balkoną.

Per metus „SkyDeck“ aplanko apie 1,7 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius