Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinos Milano kainos: itališki batai po 10 Eur, o pusryčiai – po 3,50 Eur

Sklando mitas apie keliautojus: jie turi daug pinigų, kad gali sau leisti keliones. Nebūtinai. Tikras keliautojas ras būdų, kaip pigiai aplankyti šalį ir pamatyti pačius įdomiausius dalykus, išleidžiant minimalią sumą pinigų. Čia išduodamos nemokamos arba labai pigios vietos, kurios sunkiai randamos „Google“ paieškoje. Jas aplankius, geras įspūdis apie Milaną dar sapnuosis kelias savaites.
Išpardavimai Milane
Išpardavimai Milane / S.Galdikaitės nuotr.

Transporto išlaidos. Skrydį į Milaną galima rasti iš Vilniaus arba Kauno. Kainų vidurkis – 30 Eur pirmyn ir atgal. Nuskridus į bet kurį iš dviejų Milano oro uostų, teks dar valandėlę pavažiuoti iki Milano miesto. Tai patogiausiai padaryti autobusu. Kiekviename oro uoste prie išėjimo jau iš toli galima išgirsti šauklių balsus „MILANO central“, o jeigu tokių neišgirsite, tiesiog ieškokite kioskelių su nuoroda BUS arba išėjus į lauką tikrai pamatysite gausybę autobusų, kurie tik ir laukia naujų keleivių. Autobuso, vežančio maršrutu Oro uostas–Milanas, kaina – 8 Eur. Visur galima mokėti tiek kortele, tiek grynais.

Metro bilietą galima nusipirkti spaudos kioske, nusileidus žemyn į bet kurią stotelę. Bilieto kaina visai parai – 4,50 Eur. Galima važinėti bet kokiais maršrutais, kiek tik reikia. Yra ir kelių dienų bilietas, kaina didesnė keliais eurais.

Jeigu svarstysite nuomotis automobilį, turėkite omenyje, kad statyti automobilį turėsite itin skrupulingai, nes italai tarp automobilių palieka vos poros centimetrų tarpus. Dažniausiai tenka „prasistumdyti“ vietą išvažiuoti.

Sandros Galdikaitės nuotr./Parkavimas Milane
Sandros Galdikaitės nuotr./Parkavimas Milane

Kur apsistoti. Žvilgtelėję į Milano žemėlapį, pamatysite, kad jo centrą supa didžiulis gatvių apskritimas. Jeigu iki centro norite vaikščioti pėstute, ieškokite apsistojimo vietos, kuri yra tame apskritime arba visai šalia jo. Booking.com ar Airbnb.com galima rasti ir kambarių, kurių kaina apie 15–25 Eur parai.

Laimė skrandžiui ir piniginei

Kokia Italija be itališkos kavos. Rytą pradėti su šviežiai iškeptu kruasanu ir aromatinga kava – būtina. Tikrai pajusite, kad skonis čia pakylės jūsų gomurį iki debesų. Italijoje restoranų verslas yra pasididžiavimas. Aptarnavimo personale dirba visa šeima: ir vaikai, ir tėvai. Jokio amžiaus cenzo ar šių profesijų nuvertinimo. Jie tai daro iš širdies, su maloniu aptarnavimu, pokalbiais ir pasididžiavimu. Galbūt todėl šeimos kavinėse visada pilna lankytojų.

Sandros Galdikaitės nuotr./Milano traukinių stotis iš vidaus
Sandros Galdikaitės nuotr./Milano traukinių stotis iš vidaus

Cervo’ Cafe (adresas: Via Nicola Antonio Porpora, 124) – visų šių potyrių vieta. 2 kapučino puodeliai, 1 didelis, 1 mažas kruasanas bei dubuo šviežių vaisių čia kainuoja 7 eurus. Tad galima sakyti, kad vienam asmeniui pusryčiai kainuoja 3,50 Eur. Šeimininkai svečius nemokamai gali pavaišinti ryte keptais pyragėliais bei palepinti Itališku šokoladu ar saldainiais.

Moscow Mule Bartai vieta tiems, kurie Milane norite sutikti naujų draugų iš viso pasaulio ir mėgsta naktinį miesto gyvenimą. Kokteilių kainos – 5 Eur, o barmenai nuotaiką pakels net ir didžiausiems paniurėliams. Bare lankytojus vaišina gausia užkandžių lėkšte, o norintiems daugiau galima rinktis ir iš maisto meniu. Beje, baras vakarais pilnas žmonių, tad jeigu planuojate pasisėdėti su kompanija, rekomenduojama iš anksto rezervuoti staliuką, kitaip teks bendrauti stovint prie baro arba net lauke prie įėjimo.

VIDEO: 6 dalykai, kurių negalima daryti Romoje

Pica yra tikrai itališka, jeigu ji kepta didžiulėje krosnyje, o receptai patentuoti tikro italo ir paties picerijos savininko. Ciccio Pizza retai pamatysite tuščią, nes joje nuolat lankosi tiek vietiniai, tiek užsienio turistai. Būkite pasiruošę daug bendrauti su aptarnaujančiu personalu. Nes čia pasitinka su šypsena ir palydi su geriausiais linkėjimais.

Laimės valanda: pigus itališkas maistas ir tradicinis kokteilis. Lankantis kavinėse pastebėsite, kad daug lankytojų vis geria oranžinės spalvos gėrimą, tai Aperol spritz. Jeigu po ilgų dieninių pasivaikščiojimų norisi ramiai prisėsti, nebrangiai pavalgyti ir paragauti šio gėrimo – tai galima padaryti tik už 10 Eur bare Bar Olimpico. Čia kiekvieną dieną nuo 17 iki 21 valandos vyksta laimės valandos: sumokėjus 10 eurų, į savo lėkštę galima krautis tiek maisto, kiek norisi. Be to, už tą kainą galima pasirinkti vieną gėrimą (kavą, kokteilį, sultis, vandenį ir t.t.) Jeigu pavalgę norite pakartoti, leidžiama dar įsidėti maisto, papildomai nieko nemokant. Išimtis taikoma gėrimams.

Verta pamatyti

DUOMO. Tai Milano katedra ir aikštė, kurią išvydus pirmą kartą tikrai atsidaro „stalčius“. Leidžiama įeiti į vidų ar net pakilti į viršų ir pasivaikščioti ant jos stogo. Tik tai kainuos. Bilieto kaina – 16 Eur. Jį galima nusipirkti internetu arba bilietų kasose šalia katedros.

Sandros Galdikaitės nuotr./Milano katedra
Sandros Galdikaitės nuotr./Milano katedra

Dešinėje katedros pusėje yra įspūdinga, pasaką primenanti arkada. Prabanga, raižiniai, kolonos ir stiklu dengtas milžiniškas kupolas išvers iš koto. Tai – Grand Galleria Vittorio Emanuele II. Čia įrengtos prašmatnios parduotuvės ir restoranai, kur kainos prasideda nuo kelių šimtų eurų. Apsipirkti gal ir nebūtina, tačiau įeiti po tuo kupolu NEMOKAMAI gali kiekvienas.

Komo ežeras ir Varenna miestelis. Tai yra ežero rojus kalnuose. Čia geriausia patekti važiuojant traukiniu iš centrinės stoties. Bilieto kaina į abi puses apie 16 eurų.

Sandros Galdikaitės nuotr./Vaizdas į Komo ežerą Varenna miestelio pakrantėje
Sandros Galdikaitės nuotr./Vaizdas į Komo ežerą Varenna miestelio pakrantėje

Vaikštant taku palei ežero krantą vienoje pusėje kvapą gniauš įspūdingas žydro ežero ir kalnų duetas, o kitoje pusėje dėmesį patrauks ant kalno šlaito pastatyti itališko stiliaus namukai. Gali tekti palypėti ir akmenimis grįstais laiptais. Ir net apie dešimt metrų siauromis gatvelėmis. Bet čia pasivaikščiojus pajusite, kad norėtųsi lyg ir pasilikti čia gyventi. Nes viskas aplinkui tiesiog užburia ir leidžia pasinerti į vidinę ramybę.

Naviglikelis kilometrus besidriekiantis kanalas su kavinėmis ir meno galerijomis pašonėje. Tai Italijos ir Skandinavijos kanalų mišinys. Čia rekomenduojama sustoti pasigrožėti arkiniais tiltukais, meno kūriniais bei suvalgyti Panino, užsigeriant itališku vynu. Restorane Vetusta Insigna milžiniška lėkštė Cezario salotų kartu su pasirinktu gėrimu kainuoja 10 Eur, o įvairių rūšių Panino su pasirinktu gėrimu – apie 8 Eur.

Sandros Galdikaitės nuotr./Navigli kanalas
Sandros Galdikaitės nuotr./Navigli kanalas

Po pasivaikščiojimo jausitės lyg grįžę iš kurortinių atostogų prie vandens.

Milano traukinių stotis – didybės ir meno mišinys. Jeigu su traukiniu niekur neplanuojate važiuoti, bent užsukite čia kaip į lankytiną objektą. Nes vaizdas, kurį išvysite tiek viduje, tiek išorėje privers išsižioti ir išsitraukti telefoną. Fotografuosite tol, kol atsibos. Tai didžiausia traukinių stotis visoje Europoje. Atkreipkite dėmesį, kokie piešiniai, milžiniškos freskos, kelių dešimčių metrų aukščio arkos įkomponuotos šiame pastate.

Sandros Galdikaitės nuotr./Milano traukinių stotis
Sandros Galdikaitės nuotr./Milano traukinių stotis

Gae aulenti aikštė – moderni, futuristinių daugiaaukščių namų, fontanų ir keistų architektūrinių sprendimų aikštė. Čia užvertę galvas negalėsite atplėšti akių nuo įspūdingų pastatų. Namo balkonuose auga medžiai ir krūmai, o saulei leidžiantis ant sienų pasirodo žodžiais neapibūdinami spalvų atspindžiai. Čia sutiksite daug nuolat skubančių verslo žmonių. Taip pat galite apsipirkti prabangių prekių rinktinėse parduotuvėse ar tiesiog pasimėgauti saulės spinduliais atsisėdę aikštėje ant suoliuko.

Sandros Galdikaitės nuotr./Daugiaaukščiai šalia Piazza gae aulenti esant saulėlydžiui
Sandros Galdikaitės nuotr./Daugiaaukščiai šalia Piazza gae aulenti esant saulėlydžiui

Sempione parkas. Į jį galima patekti perėjus Sforcų pilį. Tai milžiniško dydžio muziejų kompleksas. O įdomiausi saugomi eksponatai: paskutinė Michelangelo statula „Pieta Rondonini“ ir viena iš Leonardo da Vinci užrašų knygučių su jo mintimis.

Parkas padės atsiplėšti nuo gatvių šurmulio ir pačiame miesto centre tiesiog ištiesti kojas ant žolės.

Sandros Galdikaitės nuotr./Parko sempione
Sandros Galdikaitės nuotr./Parko sempione

Itališkų prekių kokybė ir mažos kainos

Fauché turgus. Tik atvykus į Milaną pastebėsite, kad žmonės čia itin stilingi. Iš karto kyla klausimas: iš kur jie turi tiek pinigų, kad įperka tokius drabužius ir batus? Atsakymas paprastas – didelė dalis žmonių juos perkasi turguose. Fauchè turgus – vienas didžiausių Milane. Dirba: antradieniais 7.00–14.00 val., šeštadieniais 7.00–18.00 val. Čia galima rasti naujų vardinių prekių nuo kelių eurų, itališkų odinių batų, buitinių ir kt. prekių. O maistas toks nebrangus ir šviežias, kad driekiasi pirkėjų eilės.

Sandros Galdikaitės nuotr./Itališkų kaklaraiščių špardavimas Fauché turguje
Sandros Galdikaitės nuotr./Itališkų kaklaraiščių špardavimas Fauché turguje

Benedetto Marcello gatvės turgus. Dar vadinamas vietinės rinkos ir Italijos ūkininkų turgus. Dirba antradieniais 7.30–15.30 val., šeštadieniais 7.30–18.00 val. Jeigu čia ateisite šeštadienį apie pietus, pamatysite, kad jau daug ūkininkų išpardavė savo šviežius maisto produktus, o aplinkui prekystalius mėtosi tik nuotrupos. Vasario mėnesį apelsinų kilogramas kainuoja vos 0.90 Eur.

Čia nemažai ir turkiškų prekių, sendaikčių, naudotų ir naujų daiktų. Mišinys visko: nuo... iki, bet nepatingėjus ir pavaikščiojus galima rasti tikrai kokybiškų prekių. Pavyzdžiui, itališkų naujų odinių rankinių už 20 eurų.

Sandros Galdikaitės nuotr./Ūkininkas Via Benedetto Marcello turguje
Sandros Galdikaitės nuotr./Ūkininkas Via Benedetto Marcello turguje

Itališki batai po 10 Eur. Tai parduotuvė Orleans ant Corso Buenos Aires ir Plinio gatvės kampo. Kartais kainos gali šoktelėti iki 20 ar 30 Eur, bet turint omenyje, kad čia visi batai kokybiški, net ir 30 Eur nėra daug. Kai kurie lietuviai šią parduotuvę yra praminę Dolitinių batų parduotuve. Sklinda gandai, kad net ir garsūs dizaineriai nepraeina šios parduotuvės ir visada randa ką nusipirkti.

Išpardavimai. Jeigu nesinori vaikščioti turguje po atviru dangumi, bet norite pigiai apsipirkti – tam geriausias laikas yra vasario ir rugpjūčio mėnesiai. Tokiu metu čia vyksta sezono išpardavimai. Nuolaidos parduotuvėse – apie 50–70%. Itališką suknelę ar batus nesunkiai rasite už 15–20 eurų.

Galima užsibrėžti tikslą – Milane per dieną išleisti ne daugiau 30 Eur. Ir tai tikrai įmanoma!

Ci vediamo a Milano!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius