Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant pratęsto burbulo, tarptautiniai vežėjai nebežino, ką daryti – ar imtis atleidimų, ar užsidaryti

Latvijos sprendimas savaitei pratęsti Baltijos šalių burbulą, tarptautinių keleivių pervežimų kompanijų teigimu, ir taip prastos padėties iš esmės nekeičia. Dėl sumažėjusio keleivių skaičiaus, kaip ir praėjusį pavasarį, taip ir dabar tenka mažinti maršrutus, galvoti, ką daryti su tiesioginio darbo netekusiais darbuotojais. „Eurolines“ vadovo Edmundo Pavlovo teigimu, šiuos uždavinius dabar spręsti bus netgi sunkiau, mat grįžti į valstybės paramos programas esą jau nebegalima.

Anot E.Pavlovo, vos savaitei pratęstas kelionių bendradarbiavimas su Latvija yra menka paguoda tarptautinių vežėjų rinkoje.

„Labai sunkiai išgyvenam. Kai pradėjo atsikūrinėti tarptautinis eismas nuo birželio pradžios, tie vairuotojai buvo sugrąžinti iš prastovų, o dabar situacija susiklosto taip, kad turime uždarinėti maršrutus. Tai kolegos turi problemą, kad dabar niekas už prastovas nekompensuoja, toj valstybinėj programoj dalyvauti nebegalima, į ją grįžti negalima. Yra labai rimta bėda. Yra pasirinkimas atleisti arba patiems užsidarinėti, ar bankrotus skelbti“, – teigia E.Pavlovas.

L.Tubio/15min nuotr./Edmundas Pavlovas, „Eurolines“ vadovas
L.Tubio/15min nuotr./Edmundas Pavlovas, „Eurolines“ vadovas

TAIP PAT SKAITYKITE: Latvija persigalvojo – dar bent savaitę iš lietuvių saviizoliacijos nereikalaus

Atslūgus koronaviruso pandemijai ir atvėrus valstybių sienas, kelionių srautai su Lenkija buvo grįžę iki 50 proc., sako pašnekovas. Dabar, ant plauko pakibus Latvijai, maršrutų mažės dar labiau. Jis teigia, kad jei praėjusią vasarą per dieną buvo nuo 33 iki 44 išvykimų, dabar gali likti tik apie 8.

Yra labai rimta bėda. Yra pasirinkimas atleisti arba patiems užsidarinėti, ar bankrotus skelbti.

„Įvesti karantiną, vadinasi, automatiškai keleiviai dingsta, ir eilinius reisus nuiminėsim, uždarinėsim. Dalis darbuotojų netenka darbo – ką su jais daryti?“ – retoriškai klausia „Eurolines“ vadovas, pridėjęs, kad Lenkijoje darbo jau neteko 6 vairuotojai.

L.Tubio/15min nuotr./„Eurolines“ maršrutas į Ryga
L.Tubio/15min nuotr./„Eurolines“ maršrutas į Ryga

Dėl sumažėjusio keleivių skaičiaus, „Eurolines“ vadovas teigia, nuo šio sekmadienio bus atšauktas popietinis kompanijos reisas į Rygą. Planuojama, kad nuo antradienio nutrūks ir rytiniai išvykimai. Tiesa, anot E.Pavlovo, jeigu bus poreikis, ketinama jį laikinai palikti.

Penktadienį Latvijos vyriausybė nusprendė savaitei pratęsti Baltijos valstybių kelionių burbulą, nepaisant keturis kartus didesnio sergamumo COVID-19 infekcija rodiklio Lietuvoje ir Estijoje.

VIDEO: Tarptautiniai vežėjai apie besprogstantį Baltijos šalių burbulą: vairuotojai vėl gali netekti darbo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius