Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net 33 žmonės buvo sulaikyti oro uoste Singapūre, nes niekur neketino skristi

33 tarpusavyje nesusiję žmonės šiemet buvo sulaikyti Singapūro Čangio tarptautiniame oro uoste. Jie nebuvo teroristai ar kokios nors nusikalstamos grupuotės nariai. Jie net nebuvo pažįstami – tai yra visiškai nepažįstami žmonės, sulaikyti nuo metų pradžios. Vienintelis jų nusižengimas – jie niekur neketino skristi.
Singapūro Čangio oro uostas
Singapūro Čangio oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Štai vienas vyras į oro uostą atkeliavo su savo gyvenimo meile. Ji iškeliavo, ir nebuvo aišku, kada sugrįš. Taigi, vyras nusipirko bilietą ir kirto saugumo patikrą, kad tranzito zonoje su savo mergina praleistų dar kelias valandas. Jis niekur neketino skristi. Ir dėl to buvo sulaikytas.

Kitų sulaikytų žmonių motyvai buvo kitokie. Štai 20 metų amžiaus mergina žinojo, kad per Čangio oro uostą keliaus viena Pietų Korėjos vaikinų grupė. Ji nusprendė įsigyti bilietą, kad patektų į tranzito zoną ir pamatytų savo numylėtas žvaigždes. Kitas žmogus įsigijo bilietą tik tam, kad apsipirktų didžiulėje oro uosto parduotuvių gausoje.

Atrodytų, kas čia blogo? Šie žmonės įveikė saugumo patikrą, nieko nevogė, o ir už savo nepanaudotus bilietus sumokėjo pilną kainą. Juk niekas jūsų nesulaikytų, jei įsigytumėte autobuso bilietą, pasivaikščiotumėte stotyje, o tada eitumėte namo.

Viskas labai paprasta – įsigyti bilietą ir vaikščioti tranzitinėje oro uosto zonoje be ketinimų kur nors skristi yra nelegalu. Priešingai nei autobusų stotis, tranzitinė oro uosto zona yra aukšto saugumo teritorija, kur galioja griežtos saugumo taisyklės. Šią vietą žmonės gali palikti tik lėktuvu – tai yra, vykdami į vietą, į kurią bilietą ir įsigijo. Tiesą sakant, jie taip ir pričiumpami – apsaugos darbuotojai pastebi, kad kai kurie žmonės laukia labai ilgą laiką, patikrina jų dokumentus ir sužino, kad jų lėktuvas jau seniai išskrido.

Tai yra saugumo problema – būtent dėl to tai ir nėra legalu. Tačiau oro linijoms tai taip pat nepatinka. Saugumo patikrą praėjęs žmogus turi būti kviečiamas per garsiakalbius, darbuotojai gali jo laukti porą minučių, o ir tuščia vieta lėktuve galėjo būti parduota kam nors, kas iš tikrųjų ketina skristi.

Per visus praeitus metus Singapūro Čangio tarptautiniame oro uoste buvo sulaikyta 40 tokių žmonių, šiemet – jau 33. Už šį nusikaltimą gresia 13 tūkstančių eurų bauda ar net 2 metai kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius