Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus gali būti leisti skrydžiai ir už Šengeno šalių ribų: kalbama apie dvi šalis

Nuo liepos gali būti atverti tam tikri maršrutai už Šengeno šalių ribų – su Sakartvelu, Ukraina, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Sakartvelas
Sakartvelas / 123rf.com nuotr.

„Nuo liepos 1 dienos, tikėtina, atsivers tam tikri maršrutai į išorę nuo Šengeno, bet kad bus masiškai ir neapdairiai – tikrai to nebus. Mes tikimės, kad su Sakartvelu, Ukraina galėsim užmegzt santykius, taip įsivaizdavom, kad ir su Izraeliu, bet pastaruoju metu ten situacija pablogėjo“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė L.Linkevičius.

Sakartvelas Lietuvą yra įvardijęs kaip vieną iš šalių, iš kurios turistus galėtų priimti anksčiausiai. „Žinoma, lietuvių turistų priėmimas mums yra prioritetinis. Lietuva labai sėkmingai vykdo kovą su virusu, taip kad esu įsitikinęs, Lietuva bus viena iš pirmųjų šalių, kurio piliečiai pradės keliauti į Sakartvelą“, – 15min sakė Sakartvelo ambasadorius Lietuvoje Levanas Gvachliani.

L.Linkevičius pažymi, kad Lietuva dėl leidimo atvykti į šalį taiko ne daugiau kaip 25 koronaviruso atvejų 100 tūkst. gyventojų kriterijų ir į Lietuvą kol kas neįleidžiami Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės gyventojai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Linkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Linkevičius

Komentuodamas Europos Komisijos raginimą nuo liepos atverti išorės sienas, L.Linkevičius pažymėjo, kad tai yra rekomendacija.

„Mes stengiamės tą daryt regioniškai, parodydami pavyzdį visiems, sukūrėme nuo gegužės 15 dienos vadinamąjį Baltijos burbulą, laisvų kelionių erdvę, ir parodėm, kad turime kuo daugiau koordinuotis, derinti veiksmus. Kalbant apie liepos pirmą, vėl bus panašiai, mes diskutuojam dėl kriterijų, esame įsivedę 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų kriterijų“, – kalbėjo ministras.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lutono oro uoste
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lutono oro uoste

Į Lietuvą be jokių apribojimų kol kas gali atvykti užsieniečiai iš 28 šalių: Rumunijos, Lenkijos, Bulgarijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Prancūzijos, Maltos, Danijos, Ispanijos, Italijos, Čekijos, Estijos, Vokietijos, Austrijos, Airijos, Norvegijos, Suomijos, Šveicarijos, Islandijos, Graikijos, Kipro, Slovėnijos, Latvijos, Vengrijos, Slovakijos, Kroatijos ir Lichtenšteino.

Šią savaitę dėl didelio sergamumo COVID-19 į Lietuvą vis dar negali atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės piliečiai ir jose teisėtai gyvenantys asmenys.

Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius