-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Niujorko gyventoja už trukdymą skrydžio įgulai nuteista 4 mėnesiams kalėjimo

Kaip teigiama JAV Teisingumo departamento pranešime spaudai, neseniai Niujorko gyventoja už trukdymą skrydžio įgulos nariams buvo nuteista 4 mėnesiams kalėjimo, rašoma CNN.
„American Airlines“ lėktuvas
„American Airlines“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Kelly Pichardo pripažino savo kaltę dėl kaltinimo, kuris priskiriamas C klasei – sunkiam nusikaltimui. K.Pichardo taip pat buvo skirta 36 mėnesių priežiūros bausmė ir nurodyta sumokėti 9123 dolerių kompensaciją oro linijų bendrovei „American Airlines“, sakoma departamento pranešime.

Pranešime teigiama, kad dėl „nedrausmingo ir bauginančio“ K.Pichardo ir jos bendrakeleivės elgesio 2021 m. vasario 20 d. „American Airlines“ skrydžio iš Dalaso į Los Andželą metu lėktuvas buvo nukreiptas į Finiksą, kad abi būtų pašalintos iš lėktuvo. Jos keliavo pirmąja klase.

K.Pichardo advokatė Ana Laura Botello atsisakė komentuoti nuosprendžio paskelbimą.

123RF.com nuotr. / Kalėjimas
123RF.com nuotr. / Kalėjimas

Kitai kaltinamajai, Leezai S.Rodriguez, nuosprendis turėtų būti paskelbtas lapkričio mėnesį „pagal jos kaltės pripažinimo pareiškimą“, pranešė departamentas.

Kaltinamajame akte teigiama, kad lėktuvui skrendant K.Pichardo ir L.Rodriguez užpuolė įgulos narį.

„Yra riba tarp chuliganiško elgesio lėktuve ir nusikalstamos veiklos, kaltinamoji ją aiškiai peržengė, – pranešime spaudai teigė JAV prokuroras Gary Restaino. – Pirmosios klasės keleiviai turi atsakyti už savo poelgius.“

Profesionalių skrydžių palydovų asociacija (APFA), daugiau nei 20 tūkst. „American Airlines“ skrydžių palydovų atstovaujanti profsąjunga, teigė, kad į Finiksą nukreipto skrydžio metu demonstruotas smurtinis elgesys „turi liautis“.

123RF.com nuotr. / Lėktuvas
123RF.com nuotr. / Lėktuvas

„APFA ir toliau bendradarbiaus su kitomis skrydžių palydovų ir klientų aptarnavimo darbuotojų profesinėmis sąjungomis, Transporto departamentu, Federaline aviacijos administracija ir Kongresu, siekdama užtikrinti, kad šie pažeidėjai būtų persekiojami pagal visus įstatymus, skiriant jiems atitinkamas baudas ir baudžiamąsias sankcijas“, – CNN pateiktame pareiškime teigė asociacijos prezidentė Julie Hedrick.

Maksimali bauda už C klasės nusikaltimą JAV yra 250 tūkst. dolerių, o maksimali laisvės atėmimo bausmė – 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius