Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norintiems JAV vizos teks pateikti ir socialinių tinklų informaciją

Keliaujantieji į Jungtinės Valstijas jau greitai turės pateikti informacijos apie savo socialinių tinklų tapatybes, ankstesnius telefono numerius ir elektroninio pašto adresus. Skaičiuojama, kad tokie reikalavimai palies 10 mln. žmonių per metus.
„Facebook“
„Facebook“ / Scanpix nuotr.

Remiantis penktadienį JAV valstybės departamento paskelbtais planais, norintieji gauti Amerikos vizą – turistai ar siekiantys imigruoti – gaus socialinių tinklų sąrašą ir privalės nurodyti, kuriais iš jų naudojasi ar naudojosi per pastaruosius penkerius metus.

„Kiti klausimai bus susiję su per pastaruosius penkerius metus naudotais telefono numeriais, elektroninio pašto adresais, o taip pat su tarptautinėmis kelionėmis“, – nurodoma pranešime, paskelbtame JAV federalinės vyriausybės oficialiame leidinyje „Federaliniame registre“.

Kai pernai pirmą kartą pradėta kalbėti apie šias naujas taisykles, kurios būtų dalis to, ką JAV prezidentas Donaldas Trumpas pavadino „ekstremalia patikra“, pilietinių laisvių grupės ėmė skambinti pavojaus varpais dėl privatumo.

Tačiau Amerikos pareigūnai sako, kad taip jie galės geriau identifikuoti potencialius ekstremistus, tokių, kaip ir vienas iš užpuolikų, atsakingų už 2015 metų gruodžio mėnesio šaudynes San Bernardine, gavęs vizą, nors socialiniuose tinkluose pasisakė už džihadą.

Praėjusiais finansiniais metais prašymus dėl JAV imigranto vizos pateikė 559 536 žmonės, o 9 681 913 žmonių kreipėsi dėl įvairių lankytojo vizos formų.

Po pranešimo apie planuojamas naujas taisykles prasideda 60 dienų laikotarpis, per kurį suinteresuotos institucijos ir visuomenės nariai gali teikti komentarus dėl taisyklių pakeitimo. Naujosios taisyklės, jeigu joms bus pritarta, įsigaliotų gegužės 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius