Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Norvegija užsidaro: neįsileis beveik jokių nerezidentų

Norvegija trečiadienį paskelbė, kad uždarys sienas beveik visiems nerezidentams, siekdama išvengti labai užkrečiamų naujų koronaviruso padermių plitimo.
Trolio liežuvis Norvegijoje
Trolio liežuvis Norvegijoje / 123rf.com nuotr.

„Nuo vidurnakčio, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, Norvegija šioje teritorijoje įves griežčiausias taisykles nuo [2020-ųjų] kovo 12 dienos“, – spaudos konferencijoje sakė ministrė pirmininkė Erna Solberg.

„Praktiškai, sienos bus uždarytos visiems tiems, kurie negyvena Norvegijoje“, – pridūrė ji.

Premjerė sakė, kad bus taikomos kelios išimtys, pavyzdžiui, sveikatos darbuotojams, atvykstantiems iš Švedijos ir Suomijos, ir žmonėms, gabenantiems prekes.

Išimtys galios ir energetikos ir gynybos sričių darbuotojams, taip pat užsienio žurnalistams.

Tačiau apribojimas bus taikomas užsienio sportininkams, nors Norvegija ruošiasi surengti tarptautines slidinėjimo varžybas artimiausiomis savaitėmis.

Ši Skandinavijos valstybė, kuri nėra Europos Sąjungos narė, tačiau priklauso Šengeno erdvei, ketina po dviejų savaičių peržiūrėti šią priemonę.

Vis daugiau Europos valstybių skelbia griežtesnius kelionių apribojimus. Pavyzdžiui, Jungtinė Karalystė paskelbė apie dar griežtesnes koronaviruso valdymo priemones. Atvykstantieji iš didžiausios rizikos šalių privalės izoliuotis tam numatytuose viešbučiuose. Už 10 dienų gyvenimą juose keliautojai turės patys ir susimokėti. Britų žiniasklaida skelbia, kad vienam asmeniui tai gali kainuoti apie pusantro tūkstančio svarų sterlingų (1,7 tūkst. Eur).

Lietuva taip pat sustiprinusi atvykstančiųjų kontrolės priemonės. Tai reiškia, kad į paveiktų šalių sąrašą įtraukiama ne tik Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė bei Pietų Afrikos Respublika, tačiau ir daugiau šalių, kuriose nustatytas mutacijų plitimas. Taip pat paveiktų šalių sąrašas papildytas tomis ES šalimis, kurios Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro žemėlapiuose pažymėtos raudona spalva.

Visiems keliautojams taikomas reikalavimas turėti tyrimą ir izoliuotis.

Visą Lietuvos skelbiamą paveiktų šalių sąrašą ir privalomas taisykles rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius