-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegų alpinistė gali tapti greičiausiai į aukščiausias pasaulio viršukalnes įkopusiu žmogumi

Norvegų alpinistė Kristin Harila tikisi tapti alpiniste, per rekordiškai trumpą laiką įkopusia į 14 aukščiausių pasaulio viršukalnių, ir ji yra pakeliui į šį tikslą. Šią savaitę K.Harila pasiekė Manaslu viršūnę, todėl liko tik Šišapangma ir Čo Oju, rašoma „Gripped“.
Manaslu, Nepalas
Manaslu, Nepalas / 123RF.com nuotr.

2019 m. spalį iš Šišapangmos viršūnės Nirmal „Nims“ Purja kartu su komandos draugais Mingma Davidu Sherpa, Galjenu Sherpa ir Gesmanu Tamangu socialinėje žiniasklaidoje paskelbė „Misija įvykdyta!“. Nepalo alpinistas ir buvęs Didžiosios Britanijos karys įgyvendino savo tikslą – įkopti į visus 14-ika aštuoniatūkstantininkų vos per 6 mėnesius ir 6 dienas. Taip jis pasiekė 6 alpinizmo pasaulio rekordus.

Balandžio 28 d. norvegų alpinistė K.Harila sezoną pradėjo stipriai – nuo Anapurnos, vėliau įkopė į Daulagirį ir į trečią pagal aukštį pasaulio viršukalnę – Kangčendžangą. Po to ji pagerino savo pačios pasiektą Everesto ir Lhocės rekordą, gegužės 22 d. įveikdama abi viršukalnes per kiek daugiau nei 9 valandas, prieš tai į jas ji buvo įkopusi per 12 valandų.

„Tai buvo kova, – sakė K.Harila. – Oras blogėjo, bet kelio atgal nebuvo. Esu pavargusi, bet labai laiminga.“

123RF.com nuotr. / K2 viršukalnė
123RF.com nuotr. / K2 viršukalnė

Gegužės 27 d. K.Harila šeštą kartą įkopė į Makalu viršūnę vos per 29 dienas, taip pagerindama 2019 m. Purjos pasiektą 31 dienos rekordą. Liepos 1 d. pasiekė Nanga Parbato, liepos 22 d. – K2, liepos 28 d. – Plačiojo kalno, rugpjūčio 8 d. – Gašerbrumo II, rugpjūčio 11 d. – Gašerbrumo I ir rugsėjo 22 d. – Manaslu viršūnę.

Iki to, kad įkoptų į visus 14-ika aštuoniatūkstantininkų greičiau nei N.Purja, jai dar liko pasiekti dvi viršūnes – Šišapangmos ir Čo Oju.

Socialiniame tinkle, kuriame K.Harila skelbia apie savo pasiektas viršūnes, ji rašė: „Aš jau įrodžiau, kad moterys gali įveikti barjerus. Tikiuosi, kad gausiu sąžiningą progą pasiekti rekordą, tai daug reikštų moterims alpinizme.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius