Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo penktadienio – svarbūs pokyčiai vykstantiems į Norvegiją

Norvegija tampa dar viena šalimi, kuri įveda naujus reikalavimus siekdama apsisaugoti nuo įvežtinių COVID-19 atvejų. Jau nuo penktadienio, lapkričio 26 d., atsiranda kelios svarbios taisyklės.
Trolio liežuvis Norvegijoje
Trolio liežuvis Norvegijoje / 123rf.com nuotr.

Visų pirma, atsiranda registracija visiems atvykstantiems – taisyklė negalioja tik asmenims iki 16 metų. Prieš atvykimą tampa privaloma užpildyti elektroninę keleivio anketą čia: reg.entrynorway.no/.

Taip pat pasienyje pareigūnams bus privalu parodyti COVID-19 pažymėjimą.

Be to, grąžinamas reikalavimas pilnai nepasiskiepijusiems arba per pastarąjį pusmetį nepersirgusiems koronavirusu asmenims turėti pažymą apie neigiamą COVID testą, atliktą ne seniau nei prieš 24 valandas iki atvykimo. Ši taisyklė negalioja jaunesniems nei 18 metų asmenims.

Galiausiai, nepasiskiepijusiems ir nepersirgusiems žmonėms bus privalu dar kartą testuotis jau atvykus į Norvegiją. Šis reikalavimas galios visiems, neturintiems imuniteto nuo COVID, – nesvarbu, iš kokios šalies yra atvykstama.

Karantino viešbučiai yra atšaukti iš reikalavimų sąrašo atvykstantiems į Norvegiją, tačiau asmenims, neturintiems vietos karantinuotis, pasiūlymas išlieka.

Daugiau apie atvykimo taisykles rasite Norvegijos vyriausybės puslapyje ir Lietuvos URM puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius