Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Originali alternatyva kelionėms į užsienį – lašo formos palapinės medžiuose

Per koronaviruso pandemiją kai kurie belgai vietoj vasaros atostogų užsienyje pasirinko originalų stovyklavimą savo šalyje. Naktis jie leidžia ašaros formos palapinėse, pakabintose ant medžių, rašo „Reuters“.
Palapinės medžiuose Belgijoje
Palapinės medžiuose Belgijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokia idėja gimė menininkui Dre Wapenaarui, kurio sukurtos medžių palapinės kartu yra ir meno instaliacija. Jis jas vadina labiau skulptūromis, o ne komercinės paskirties palapinėmis.

„Palapinės būna pilnai užsakytos kiekvieną vasarą, bet šiemet užsakymai suplaukė gerokai greičiau. Jeigu turėtume daugiau palapinių, jos irgi būtų išgraibstytos visoms liepos ir rugpjūčio dienoms“, – sakė Borglono miesto turizmo departamento vadovė Katrien Houbey. Šiame rytų Belgijos mieste nuo 2011 m. įkurtos keturios palapinės medžiuose.

Ji svarstė, kad šiemet palapinės išgraibstytos dėl valdžios rekomendacijų keliauti tik po savo šalį. „Tad žmonės pradėjo ieškoti alternatyvų, kur apsistoti“, – sakė ji.

Naktis tokioje palapinėje – 70 Eur. Joje gali miegoti du žmonės.

Palapinės sukurtos dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje paremiant gamtosaugos aktyvistus, kurie kovojo su medžių kirtimu. Jos buvo eksponuojamos ir Niujorke bei kitose Europos šalyse.

„Mano palapinės per brangios, kad būtų gaminamos komerciškai, – aiškino D.Wapenaaras. – Jeigu būčiau norėjęs daug jų parduoti, man būtų reikėję jas kurti kitaip. Aš nesu geras produkto dizaineris, aš esu menininkas.“

Jis turi dar keturias tokias palapines kitame Belgijos mieste – Borneme, dar viena yra skulptūrų parke JAV, dar viena – viešbutyje Prancūzijoje, o dar trys – kempinge Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius