Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oro vežėjai JK vyriausybei pareiškė ieškinį dėl karantino

„British Airways“, „easyJet“ ir „Ryanair“ penktadienį paskelbė pareiškusios Jungtinės Karalystės vyriausybei ieškinį dėl anksčiau šią savaitę įvesto „klaidingo“ 14 dienų karantino atvykstantiesiems iš užsienio.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak trijų oro bendrovių, tokia politika „padarys triuškinantį poveikį Didžiosios Britanijos turizmo sektoriui ir platesnei ekonomikai ir sunaikins tūkstančius darbo vietų“.

Oro vežėjai nurodė teismo paprašę „kuo skubiau išnagrinėti“ jų ieškinį.

„Prieš įvedant tokią griežtą politiką, nebuvo surengta jokių konsultacijų ir nebuvo surinkta jokių mokslinių įrodymų“, – pažymėjo oro bendrovės, išvardijusios priežastis, kodėl buvo pareikštas ieškinys.

Didžiojoje Britanijoje šią savaitę įsigaliojo nauja COVID-19 prevencijos tvarka, pagal kurią dauguma į šalį atvykstančių žmonių turės izoliuotis dviem savaitėms ir kuri sukėlė sunkumų slegiamo aviacijos sektoriaus pasipiktinimą.

Priemone, kuri su tam tikromis išlygomis taikoma ir gyventojams, ir lankytojams, siekiama užkirsti kelią antrai susirgimų bangai, galinčiai prasidėti dėl įvežtinių užsikrėtimo atvejų.

Didžiosios Britanijos gyventojai ir atvykstantieji iš užsienio privalės izoliuotis 14 dienų, antraip jiems grės 1 tūkst. svarų (1,125 tūkst. eurų) bauda arba baudžiamasis persekiojimas.

Tačiau kritikai klausia, kodėl Britanija, kuri kone labiausiai Europoje nukentėjo nuo pandemijos ir tik laipsniškai švelnina karantino apribojimus, dar labiau apsunkina viešbučių ir oro linijų darbą, apribodama keliones iš mažiau pandemijos paveiktų valstybių.

„British Airways“ ir pigių skrydžių įmonės planavo nedelsdamos pareikšti bendrą ieškinį dėl karantino, tačiau atidėjo ieškinio pateikimą, nes pasklido pranešimų apie tai, jog vyriausybė ketina nustatyti vadinamuosius oro tiltus į tam tikras šalis.

Tačiau penktadienį bendrovės nurodė „iki šiol nepamačiusios jokių ženklų, kaip ir kada bus nutiesti siūlomi „oro tiltai“ tarp Jungtinės Karalystės ir kitų šalių“.

Oro vežėjos pareiškė norinčios, kad vyriausybė grąžintų kovo 10 dieną nustatytas priemones, pagal kurias karantino reikalavimas buvo taikytas tik keleiviams iš „didelės rizikos“ šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius