-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Palangos oro uoste vasarą padaugės skrydžių

Prasidedantis vasaros sezonas Lietuvos pajūriui atneš daugiau susisiekimo oru galimybių – Skandinavijos oro linijos SAS ir Latvijos bendrovė „airBaltic“ didina skrydžių iš ir į Palangos oro uostą skaičių. Kasmet gegužės–rugpjūčio mėnesiais keleivių srautas pajūryje išauga maždaug 18 proc.
Palangos oro uostas
Palangos oro uostas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Pastaruoju metu Palangos oro uoste pastebimas keleivių srauto augimas. Džiaugiamės, kad oro vežėjai operatyviai į tai reaguoja ir aktyviai siūlo savo paslaugas“, – sako Palangos oro uosto vadovas Marius Gelžinis.

Tarp Palangos ir Kopenhagos keleivius skraidinančios Skandinavijos oro linijos SAS prie dabartinių 13 skrydžių per savaitę birželio-rugpjūčio mėnesiais pridės papildomus 20 skrydžių.

„Birželio–rugpjūčio mėnesiais daugelis skandinavų bei lietuvių atostogauja, vyksta į svečias šalis, todėl SAS buvo priimtas sprendimas šiuo laikotarpiu padidinti skrydžių tarp Palangos ir Kopenhagos skaičių, taip siekiant paskatinti laisvalaikio turistų srautus“, - pažymėjo SAS vadovė Baltijos šalims ir Rusijai Rūta Jucienė.

Latvijos oro linijos „airBaltic“ nuo birželio pradžios iki rugsėjo vidurio taip pat pagerins susisiekimą tarp Palangos ir Rygos oro uostų. Šioje kryptyje pridedami papildomi 3 savaitiniai skrydžiai.

Iki šiol vykdyti skrydžiai leisdavo nuskristi iš Palangos į Latvijos sostinę anksti ryte, o vakare sugrįžti atgal. Nuo birželio 1 d. keleiviai galės rinktis ir popietinius skrydžius į abi puses.

Nuo birželio vidurio į Palangos oro uostą sugrįš ir kompanija „RusLine“. Neseniai skrydžius iš Vilniaus į Sankt Peterburgą pradėjusi oro bendrovė iki rugsėjo vykdys tiesioginius skrydžius į Maskvą.

Per pirmąjį metų ketvirtį Lietuvos oro uostų tinklui priklausančiame Palangos oro uoste aptarnauti beveik 28 tūkstančiai keleivių – t.y. 3,6 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Iš viso 2015-aisiais tikimasi pajūryje sulaukti 140 tūkstančių keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius