Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasaulį užkariaujantys lietuviai: kaip tautiečiai Saudo Arabijoje skraidina Dakaro organizatorius?

„Ką tik gavau patvirtinimą, kad mūsų Arūno vardas ir pavardė tikrai yra lėktuvo keleivių sąraše“, – poilsio dieną „Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje vykusios tiesioginės transliacijos metu pastabą pasakė žurnalistas Gaudrius Dzikaras.
Lietuviai Saudo Arabijoje skraidina Dakaro ralio organizatorius
Lietuviai Saudo Arabijoje skraidina Dakaro ralio organizatorius / Asmeninio albumo nuotr.

Kokiame lėktuve? Kokiame skrydyje? Juk tai – pats Dakaro ralio įkarštis, tuo metu buvo artėjama prie kulminacijos.

Pasirodo, kad Benedikto Vanago ekipos operatoriui Arūnui Kisieliui pavyko patekti į lėktuvą, skraidinantį link maratoninio greičio ruožo bivako, kuriame lankytis negalėjo nei „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažo technikai, nei likusi medijos komanda.

Dar įdomiau, kad nors A.Kisielius skrido su čekų įgulos pilotuojamu lėktuvu, Dakaro organizatoriams padedančiame orlaivių parke du lėktuvai priklausė lietuviams.

„Du lėktuvai aptarnauja Dakarą, jų įgulos – lietuviškos. Kai lietuviai nori, tikrai gali užkariauti pasaulį. Ir čia nereikia net Vytauto Didžiojo, kuris nuo Baltijos iki Juodosios jūros keliautų – mes čia mokame ir kitais būdais viską daryti“, – tiesioginėje transliacijoje kalbėjo B.Vanagas.

„Toyota Gazoo Racing Baltics“ piloto pastebėjimas tikrai taiklus. Vytautas Didysis savo kelionės žemaitukais metu sukorė apie 2 tūkst. kilometrų. Tuo metu Karmėlavą, iš kurios buvo išlydėti du kompanijos „DAT LT“ lėktuvai, ir Dakaro ralio starto vietą Džedą skiria kiek mažiau nei 4 tūkst. kilometrų. Tiesa, pastariesiems teko skristi lėktuvais, ne joti žirgais...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius