-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuva bandys pritraukti daugiau turistų iš Kinijos, kurie per atostogas netaupo

Tarp daugumos didžiųjų Kinijos kelionių operatorių šiuo metu pristatomų „karštųjų pasiūlymų“ atostogauti Europos šalyse minimas ir savaitės maršrutas Baltijos šalyse. Kad tokie pasiūlymai būtų dažnesni ir į Lietuvą atvyktų daugiau turistų iš Kinijos, Valstybinis turizmo departamentas (VTD) gruodžio 9-11 dienomis Lietuvoje organizuoja verslo misiją turo operatoriams iš Kinijos.
Kinų turistai
Kinų turistai / 123fr.com nuotr.

„Verslo misijos tikslas – pristatyti tolimųjų rinkų turizmo organizatoriams ir turizmo verslo atstovams Lietuvą kuo patraukliau, taip siekiant skatinti atvykstamąjį turizmą į mūsų šalį. Turistų iš Kinijos daugėja. Pagal naujausią 2014 metų pirmų 9 mėnesių statistiką, šiemet kinų sulaukėme beveik 10 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, t.y., 1869,5 tūkst. Apgyvendinimo įstaigose jiems suteikta 8 proc. daugiau nakvynių. Vidutiniškai turistai iš Kinijos Lietuvoje vieši 2,5 nakvynės, vėliau keliauja po kitas Baltijos šalis, nes įveikę tokį kelią, kinai paprastai susiplanuoja aplankyti kelias šalis vienos kelionės metu“, – komentavo VTD Tikslinių rinkų skyriaus vyriausioji specialistė Olga Gončarova.

Atostogaudami kinai išlaidauja

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija Kiniją vadina pirmaujančia turizmo rinka pasaulyje, nes jos turistų išlaidos užsienyje yra didžiausios. Pavyzdžiui, pernai kinai keliaudami išleido rekordinę 129 mlrd. dolerių sumą, aplenkdami turistus iš JAV bei Vokietijos (Rusija pagal turistų išlaidas yra 4 vietoje pasaulyje). Pagal naujausią šių metų pirmų 9 mėnesių statistiką, turistų iš Kinijos išlaidos vėl augo sparčiausiai (+16 proc.), tad prognozuojama šios rinkos lyderystė trečius metus iš eilės. Jos spurtas tęsiasi jau nuo 2000 metų, kai ėmė augti šalies ekonomika bei pradėti mažinti apribojimai užsienio turistams.

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija Kiniją vadina pirmaujančia turizmo rinka pasaulyje, nes jos turistų išlaidos užsienyje yra didžiausios. Pavyzdžiui, pernai kinai keliaudami išleido rekordinę 129 mlrd. dolerių sumą, aplenkdami turistus iš JAV bei Vokietijos

Septyni Kinijos kelionių operatoriai, atstovaujantys tokius kelionių organizatorius bei agentūras kaip „UTour World“, „Beijing Global Tour“, „Beijing Good View Holiday“, „H.J.J.H. Business Travel International“ ar „HhTravel“, gruodžio 10 dieną dalyvaus Kontaktų mugėje Vilniuje. Joje turizmo galimybes Lietuvoje ir potencialą pristatyti užsiregistravo per tris dešimtis vietinio ir atvykstamojo turizmo kelionių organizatorių, konferencijų ir renginių organizatorių, viešbučių. Tarp jų – „BalticTours“, „Magelano kelionės“, „Amber Tours“, „Kiveda“, „Hotel Neringa“, „Kempinski Hotel Cathedral Square“, „Artis Centrum Hotel“, „Campanile Vilnius“ ir kt.

Po Kontaktų mugės turizmo sektoriaus atstovai iš Kinijos viešės Trakuose, Kaune, Pažaislyje, lankys Kryžių kalną. Vėliau kelionę turo operatoriai tęs Latvijoje ir Estijoje.

Palankią žinią apie Lietuvą Kinijoje padeda skleisti ir VTD organizuojami pažintiniai turai užsienio žurnalistams. Kiekvieną vasarą Lietuvoje vieši žurnalistų grupė iš Kinijos, kuri aktyviai domisi turizmo naujovėmis, aplanko išskirtines Lietuvos vietas, o grįžę dalijasi įspūdžiais vietos žiniasklaidoje. Šią vasarą Lietuvoje lankėsi itin populiaraus Kinijos kelionių žurnalo „Deep“ žurnalistai, kurie grįžę iš vizito Lietuvoje leidiniui parengė palankų ir išsamų straipsnį apie turizmą Lietuvoje.

Verslo misija įgyvendinama ir finansuojama pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius