Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtos laimingiausios pasaulio šalys

Jungtinės Tautos ką tik paskelbė laimingiausių pasaulio šalių sąrašą. Pirmoje vietoje liko ta pati šalis, o Lietuva šiame reitinge pakilo šiek tiek aukščiau.
Helsinkis, Suomija
Helsinkis, Suomija / 123RF.com nuotr.

Pandemija atnešė ne tik skausmą ir kančias, bet ir padidėjusią socialinę paramą bei geranoriškumą. Kovojant su ligų ir karo negandomis, ypač svarbu prisiminti visuotinį laimės troškimą ir žmonių gebėjimą susitelkti vienas kito paramai, rašoma „World Happiness Report“ pranešime.

Šiemet sukanka 10 metų, kai buvo paskelbta pirmoji „Pasaulio laimės indekso“ ataskaita („World Happiness Report“). Šioje ataskaitoje, remiantis pasaulinės apklausos duomenimis, pateikiama informacija apie tai, kaip žmonės vertina savo gyvenimą daugiau nei 150 pasaulio šalių.

Penktus metus iš eilės Suomija tapo laimingiausia pasaulio šalimi. Šiemet jos rezultatas gerokai lenkia kitas į dešimtuką patekusias šalis.

Danija ir toliau užima antrąją vietą, o Islandija, iš praėjusių metų ketvirtosios vietos, šiemet pakilo į trečiąją. Šveicarija yra ketvirta, po jos seka Nyderlandai ir Liuksemburgas. Dešimtuką užbaigia Švedija, Norvegija, Izraelis ir Naujoji Zelandija.

Laimingiausių šalių dešimtukas:

1. Suomija

2. Danija

3. Islandija

4. Šveicarija

5. Nyderlandai

6. Liuksemburgas

7. Švedija

8. Norvegija

9. Izraelis

10. Naujoji Zelandija

Lietuva sąraše užėmė 34 vietą (pernai buvome 38), Estija užėmė 36, o Latvija – 42.

Pačiame reitingo dugne atsidūrė nuo konfliktų ir didelio skurdo kenčiančios šalys. Štai Afganistano gyventojai savo gyvenimo kokybę vertina tik 2,4 balo (iš 10 galimų). Tai akivaizdžiai primena, kokią materialinę ir nematerialinę žalą daugeliui daro karas ir kokią didelę reikšmę žmonių gerovei turi taika ir stabilumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius